Το Τούρκικο φορτηγό πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ουκρανία κινδυνεύει άμεσα να βυθιστεί

Το υπό σημαίας Τουρκίας φορτηγό πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου KURUOGLU 3, χτυπήθηκε από πύραυλο κατά την διάρκεια της τελευταίας ρωσικής επίθεσης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλοίο είναι καθηλωμένο στο λιμάνι της KHERSON από το 2022.

Ο Επαρχιακός Διοικητής επιβεβαίωσε ότι κατά την διάρκεια της ρωσικής επίθεσης, χτυπήθηκαν πολυκατοικίες, σπίτια, ένα αγρόκτημα και ένας ανελκυστήρας σιτηρών. Από την επίθεση, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμη δύο έχουν τραυματιστεί.

Το KURUOGLU 3 είναι ένα πλοίο κατασκευής του 1990 υπό τουρκική σημαία που ανήκει στην Kuruoglu Denizcilik με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Το πλοίο έφτασε στο KHERSON στις 22 Φεβρουαρίου 2022 και έκτοτε έχει καθηλωθεί στο λιμάνι λόγω της ρωσικής εισβολής.

Στην τελευταία επίθεση, το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές στη δεξιά του πλευρά, κάτι που τελικά προκάλεσε την εισροή υδάτων. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι το πλοίο ενδέχεται να βυθιστεί δίπλα στην αποβάθρα.

Ο Ερντογάν είπε ότι συνολικά 12 πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα σε Ουκρανικά λιμάνια και γίνονται προσπάθειες ώστε να απεγκλωβιστούν.

Διαβάστε ακόμα