Τον αριθμό 273 έφθασαν τα θύματα του Sewol

sewol_notia_korea_nautiki_tragwdia_

Άλλα δύο πτώματα βρέθηκαν στο κατάστρωμα 4 και 5 του «Sewol» στις 10 Μαΐου αργά το βράδυ, ανεβάζοντας τον επιβεβαιωμένο αριθμό των νεκρών από τη νοτιοκορεάτικη τραγωδία σε 273 άτομα.

31 άτομα ωστόσο εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι πάνω από 100 δύτες έχουν σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου, το οποίο στηρίζεται στην μια του πλευρά σε βάθος άνω των 40 μέτρων.

Οι δύτες αναφέρουν ότι τα διαχωριστικά τοιχώματα στο πλοίο έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης, γεγονός που θα περιπλέξει ακόμα παραπάνω το δύσκολο και μακάβριο έργο τους. Στις 11 Μαΐου οι προσπάθειες αναζήτησης διακόπηκαν πάντως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αφού νωρίτερα είχε εκδοθεί πρόβλεψη για ισχυρούς ανέμους.

Ενώ οι δύτες έχουν κρατηθεί έξω από το νερό από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης του Μάη, περίπου 20 υποβρύχια πλοία χρησιμοποιώντας ραντάρ σονάρ συνέχιζαν τις επιχειρήσεις αναζήτησης θυμάτων, ψάχνοντας για κορμιά που μπορεί να έχουν παρασυρθεί εκτός του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις πλωτές σημαδούρες που έχει τοποθετηθεί από τις αρχές για την παρακολούθηση των ρευμάτων στην περιοχή, βρέθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ σε απόσταση 35 χιλιόμετρων μακριά από το σημείο της βύθισης.

Διαβάστε ακόμα