Τοποθέτησαν παραγγελίες για νεότευκτα πλοία αξίας άνω των 3,5 δις δολ.

paraggelies_gia_neoteukta_ploia_

Οι ελκυστικές τιμές, που διαμορφώνονται στις ναυπηγήσεις πλοίων, ενίσχυσε την επιστροφή των Ελλήνων εφοπλιστών στις παραγγελίες νεότευκτων πλοίων πραγματοποιώντας επενδύσεις συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ενδεικτικό των ευκαιριών, που προσφέρονται σε όσες εταιρείες μπορούν να εξασφαλίζουν τραπεζικές χρηματοδοτήσεις ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους τοποθετήθηκαν παραγγελίες για την κατασκευή 95 πλοίων διαφόρων τύπων ενώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχαν τοποθετηθεί παραγγελίες μόλις για 42 πλοία (αύξηση 126%). Ωστόσο, το συνολικό ύψος των επενδύσεων παρουσίασε δυσανάλογα πολύ μικρή αύξηση της τάξης των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ. πέρυσι το κόστος των 42 πλοίων ανήλθε σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια).

Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται από ανάλυση του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny για τις επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει ότι οι Έλληνες εφοπλιστές προσβλέποντας σε αύξηση της ναυλαγοράς τα επόμενα χρόνια τοποθέτησαν παραγγελίες για 42 πλοία χύδην φορτίου (bulk carriers). Στο ίδιο διάστημα τοποθέτησαν παραγγελίες για 27 δεξαμενόπλοια.

Διαβάστε περισσότερα στο pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα