Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό για τους ναυτικούς και την ναυτιλιακή βιομηχανία έγινε στο λιμάνι της Οδησσού.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με αναφορές, ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή ήχησε στην Οδησσό περίπου στις 20:15 τοπική ώρα, ενώ ακολούθησε ισχυρή έκρηξη λίγες στιγμές αργότερα.
Η Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση βαλλιστικού πυραύλου.
Το MJ Pinar, ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου με σημαία Μπαρμπάντος, είχε 12 μέλη πληρώματος και φόρτωνε 30.000 τόνους σιταριού για εξαγωγή όταν σημειώθηκε η επίθεση.
Η Αρχή Θαλάσσιων Λιμένων της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο πύραυλος προσέκρουσε σε μια γωνία της προβλήτας. Το χτύπημα προκάλεσε φωτιά στο πλοίο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Σύριων και ενός Ουκρανού μέλους του πληρώματος, ενώ ένας ακόμη ναύτης τραυματίστηκε.
Στο περιστατικό τραυματίστηκε λιμενικός που επέβαινε επίσης στο πλοίο.
Η επίθεση προκάλεσε επίσης εκτεταμένες ζημιές σε λιμενικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένης της προβλήτας και της στοάς σιτηρών του τερματικού σταθμού.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου για να εκτιμήσουν τις ζημιές και να λάβουν μέτρα ασφαλείας.

















