Τρείς «Βασίλισσες» πλέουν σε σχηματισμό

Cunard's magnificent Queens line up three abreast for the first time in dramatic photoshoot as fleet sails from Lisbon to Southampton to mark flagship Queen Mary 2's 10th anniversary

To Υπερωκεάνιο Queen Mary 2 και τα αδελφά πλοία της Queen Elizabeth και Queen Victoria έπλευσαν σε σχηματισμό από τη Λισαβόνα προς το Ηνωμένο Βασίλειο μ’ αφορμή την επίσκεψη του Δούκα του Εδιμβούργου στο Southampton για τη 10η επέτειο των 10 χρόνων του Queen Mary 2, την Παρασκευή 9 Μαΐου.

Το Queen Mary 2 είναι στο τελικό στάδιο της κρουαζιέρας της ανά την υφήλιο και τα “αδέλφια” της ήταν σε ετοιμότητα για να την συνοδεύσουν με στυλ στο σπίτι της.

Ο David Dingle, Διευθύνων Σύμβουλος της Cunard Line δήλωσε: “Αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι τρεις βασίλισσες του στόλου της Cunard βρίσκονται μαζί οπουδήποτε έξω από το Southampton ή τη Νέα Υόρκη όπως, και η πρώτη φορά που αυτά τα υπέροχα πλοία έχουν ειδωθεί μαζί στη θάλασσα”.

Το Queen Mary 2, το μοναδικό υπερωκεάνιο σε υπηρεσία σήμερα, εξακολουθεί να είναι το πιο γρήγορο επιβατηγό πλοίο που πλέει δέκα χρόνια μετά ήταν τη βάφτιση της από τη Βασίλισσα το 2004. Το πλοίο μετρά 354 μέτρα σε μήκος και είναι 72 μέτρα σε ύψος. Έχει επίσης χωρητικότητα 150.000 gt.

Από τη στιγμή που μπήκε σε υπηρεσία το Queen Mary 2 έχει πλεύσει 1,5 εκατομμύρια ναυτικά μίλια σε πάνω από 400 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων 213 διατλαντικών διαδρομών. Έχει κληθεί σε 182 λιμάνια σε 60 χώρες και έχει μεταφέρει πάνω από 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες.

Το χωρητικότητας 90,900 τόνων Queen Elizabeth είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας της Cunard, έχοντας βαφτιστεί από τη Βασίλισσα το 2010, και έχοντας 294,2 μέτρα σε μήκος.

Το τρίο συμπληρώνει το Queen Victoria, που βαφτίστηκε το 2007 από την δούκισσα της Κορνουάλης, και είναι η μικρότερη από τις “Βασίλισσες” με χωρητικότητα 90.000 gt και έχοντας μήκος 294 μέτρα.

Διαβάστε ακόμα