Η υπερφορολόγηση διώχνει τα σκάφη σε Τουρκία – Κροατία

uprforologisi_skafi_anapsuxis_

Εσοδα πάνω από 55 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 45 εκατ. ευρώ αφορούν στον ΦΠΑ χάνει ετησίως το ελληνικό κράτος από τις βάρκες και τα ταχύπλοα εξαιτίας της δυσμενούς φορολογικής μεταχείρισής τους σύμφωνα με την υπολογιστική μελέτη του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πολυεστερικών και Αλλων Σκαφών, Παρελκόμενων, Εξαρτημάτων, Εμπόρων και Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ).

Μάλιστα ο Σύνδεσμος με αφορμή τις πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις μειώσεις τεκμηρίων μόνο για τα αυτοκίνητα που εισηγείται Ειδική Επιτροπή επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της πως δεν είναι δυνατόν μια βάρκα 3 μέτρων που χρησιμοποιείται ελάχιστες ημέρες το χρόνο να θεωρείται τεκμήριο και χλιδή τονίζοντας με έμφαση πως με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα χάνει την ευκαιρία να γίνει κέντρο θαλάσσιου τουρισμού.

Αλλωστε το 80% των σκαφών αναψυχής που ελλιμενίζονταν στην Ελλάδα την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 έχουν «μετεγκατασταθεί» πλέον στην Κροατία και την Τουρκία οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τα οφέλη του θαλάσσιου τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Διαβάστε ακόμα