Ύψωσε την ελληνική σημαία το LNG/C «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» υπό διαχείριση της Capital Gas Ship Management Corp.

Με την ελληνική σημαία υψωμένη πλέει από σήμερα στις διεθνείς θάλασσες το πλοίο μεταφοράς LNG «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» υπό διαχείριση της Capital Gas Ship Management Corp., καθώς η εταιρεία ολοκλήρωσε τη διαδικασία νηολόγησης του πλοίου στο εθνικό νηολόγιο.

Το «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» κατασκευάστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα και διαθέτει μεταφορική ικανότητα 174.000 κυβικών μέτρων. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποδοτικό πλοίο νέας γενιάς εξοπλισμένο με κινητήρες τύπου XDF, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης αέρα και αυξημένων ορίων πλήρωσης φορτίου (άνω του 99%) ενώ διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου. Η προηγμένη τεχνολογία και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που φέρει σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο στη δημιουργία του πράσινου στόλου της εταιρείας και στην δέσμευση της για βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ύψωση της ελληνικής σημαίας στο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ» πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Taichung στην Taiwan παρουσία του προξενικού λιμενάρχη του Τοκυο, Πλοιάρχου ΛΣ Γ. Μανδαλάκη.

Σχετικά με την Capital Gas Ship Management Corp.

Η Capital Gas Ship Management Corp. αποτελεί έναν διακεκριμένο χειριστή ποντοπόρων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε κάθε πτυχή της διαχείρισης πλοίων. Διαχειρίζεται ένα στόλο 20 πλοίων LNG με συνολική μεταφορική ικανότητα που αγγίζει τα 3.4 εκατ. κυβικά μέτρα και συνολικό dwt 1.6 εκ. τόνους. Ο στόλος περιλαμβάνει πλοία της εισηγμένης στον Nasdaq, Capital Product Partners L.P. και πλοία υπό κατασκευή.

Διαβάστε ακόμα