Βιαστικό φόρτωμα έγειρε το πλοίο στη Βάρνα [pics]

viastiko_fortwma_egeire_fortigo_ploio_

Το φορτηγό πλοίο Mohamed H, ανατράπηκε χθες στην Μαύρη Θάλασσα, στο λιμάνι της Βάρνα, ενώ ήταν φορτωμένο με σάκους σόδα Το πλοίο φαίνεται ότι έχασε τη σταθερότητα του λόγω μετατόπισης φορτίου.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό του Βουλγάρικου Λιμανιού Bozhidar Chaparov, κανένα μέλος πληρώματος δεν τραυματίστηκε και η περιοχή γύρω από το ναυαγισμένο πλοίο έχει αποκλειστεί.

Το πλοίο κουβαλούσε 30.000 τόνους καυσίμων, γι’ αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή πετρελαίου περιβλήθηκε γύρω-γύρω με φράγματα, ενώ στάλθηκε και μια μηχανή διαχωρισμού του πετρελαίου από το θαλάσσιο νερό (skimmer).

Προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν το περιστατικό συνέβη επειδή δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ασφαλείας και όλα τα αναγκαία μέτρα κατά τη διάρκεια της φόρτωσης.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τα μέλη του πληρώματος πηδούσαν στη θάλασσα σε κατάσταση πανικού, ενώ το σκάφος είχε πάρει κλίση.

Επί του παρόντος, το πλοίο εκφορτώνεται από τη δεξιά πλευρά, αυτή που έχει γείρει. Σύμφωνα με τις αρχές, η εκφόρτωση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.

viastiko_fortwma_egeire_fortigo_ploio__

viastiko__fortwma_egeire_fortigo_ploio_

viastiko_fortwma__egeire_fortigo_ploio_

Διαβάστε ακόμα