ΒΙΝΤΕΟ: Η διάσωση του πληρώματος μετά από την σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα

Το ναυτικό της Δανίας ολοκλήρωσε μια αποστολή έρευνας και διάσωσης για επτά ναυτικούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίου τους μετά από σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα.

Το πλήρωμα του ολλανδικού πλοίου μεταφοράς γενικού φορτηγού Helge έλαβε εντολή από τον πλοίαρχο να εγκαταλείψει το πλοίο και να επιβιβαστεί σε μια φουσκωτή σωσίβια λέμβο και τελικά διασώθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εν μέσω δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς γενικού φορτίου 5.000 dwt Helge που ανήκει στον Eric Thun αναχώρησε από την Αμβέρσα και έπλεε βόρεια κατά μήκος της δανικής ακτής με προορισμό τη Νορβηγία. Η έρευνα συνεχίζεται και γίνεται προσπάθεια να προσδιοριστεί ο τύπος του φορτίου που μετέφερε. Αναφορές από τα δανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το πλοίο αντιμετώπιζε δυσκολίες στις καιρικές συνθήκες στη Βόρεια Θάλασσα.

Το Helge και το υπό σημαία Μπαχαμών πλοίο Wild Cosmos, που ταξίδευε από το Durban της Νότιας Αφρικής προς το Ταλίν της Εσθονίας, συγκρούστηκαν περίπου 20 ναυτικά μίλια δυτικά της δανικής πόλης Ringbobing στη δυτική ακτή της Γιουτλάνδης.

Το σήμα κινδύνου ελήφθη από τις δανικές αρχές στις 5:40 π.μ. με τον καπετάνιο να αναφέρει ότι εγκατέλειπαν το πλοίο Helge. Οι Δανοί απέστειλαν δύο ελικόπτερα καθώς και τρία σκάφη και ανέφεραν ότι η Νορβηγία ήταν επίσης σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στη διάσωση. Τα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή ήταν επίσης σε ετοιμότητα.

Το πλήρωμα του Helge μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Δανία. Ο καπετάνιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κοψίματα που πιστεύεται ότι είναι από γυαλί ενώ οι υπόλοιποι δεν τραυματίστηκαν.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου, Marin Ship Management, είπε στα δανικά μέσα ενημέρωσης ότι είχαν σύντομη επικοινωνία με τον πλοίαρχο πριν εγκαταληφθεί το πλοίο αλλά ήταν αβέβαιο ποια είναι η κατάσταση του πλοίου αυτή τη στιγμή. Έστειλαν δύο ρυμουλκά ενώ δανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλοίο δεν μπορούσε να σωθεί λόγω της κακοκαιρίας. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2013 και είχε

Οι αναφορές αναφέρουν ότι το Wild Cosmos υπέστη μόνο μικρής έκτασης ζημιά από την σύγκρουση και δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός στο πλήρωμά του. Η αστυνομία της Γιουτλάνδης έχει αναλάβει την υπόθεση και διεξάγει έρευνα.

Διαβάστε ακόμα