Βιβλίο για τη βύθιση του Concordia έγραψε ο καπετάνιος του

costa_concordia_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Ο Francesco Schettino, ο πρώην αρχηγός του Costa Concordia, έχει γράψει για την καταστροφή του 2012 σε ένα νέο βιβλίο 600 σελίδων που υπόσχεται να δώσει τη δική του εκδοχή της ιστορίας.

Ο Francesco Schettino ήταν επικεφαλής του Costa Concordia, όταν ναυάγησε κατά μήκος του ιταλικού νησιού του Giglio τον Ιανουάριο του 2012, σκοτώνοντας 32 ανθρώπους. Τον Φεβρουάριο, ο Schettino καταδικάστηκε σε 16 χρόνια στη φυλακή αφού ένα ιταλικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για μεγάλο αριθμό ανθρωποκτονιών, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου με τους επιβάτες ακόμα εν πλω. Ο Schettino έχει παραμείνει ελεύθερος καθώς ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της καταδίκης.

Το βιβλίο, που ονομάζεται “Le Verità Sommerse” (που μεταφράζεται σε “Η βυθισμένη αλήθεια”), συγγράφτηκε με την Ιταλίδα δημοσιογράφος Vittoriana Abate και παρουσιάστηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος στο γενέτειρά πόλη του Schettino τη Meta, κοντά στη Νάπολη.

Το βιβλίο έχει το χαρακτήρα απομνημονευμάτων του πρώην καπετάνιου, με λεπτομέρειες για τη ζωή του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καταστροφή. Ο Schettino ελπίζει ότι το βιβλίο θα αποκαταστήσει την αλήθεια με το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ μέσα από το δικό του “λεπτό προς λεπτό” λογαριασμό και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Μετά την καταστροφή, ο Schettino έχει γίνει αντικείμενο εμπαιγμού στα μέσα ενημέρωσης αφού ισχυρίστηκε ότι παγιδεύτηκε και έπεσε στη σωσίβια λέμβο και αρνήθηκε τις διαταγές των λιμενικών αρχών να επιστρέψει στο πλοίο, σε μια διάσημη πλέον ηχογράφηση που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η ομάδα υπεράσπισης του Schettino υποστήριξε ότι απέτρεψε μια ακόμα χειρότερη καταστροφή στρίβοντας το πλοίο κοντά στην ακτή, καθώς βυθιζόταν.

Το ναυάγιο του Costa Concordia διασώθηκε τον Ιούλιο του 2014 και βρίσκεται στο στάδιο της αποσυναρμολόγησης στη Γένοβα της Ιταλίας.

schettino_

Διαβάστε ακόμα