Χαλκίδα: Πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου με τουρκική σημαία – Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι Δ/Ξ πλοίο σημαίας Τουρκίας, προσέκρουσε κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρόσδεσης στον προβλήτα λιμενικών εγκαταστάσεων στη θαλάσσια περιοχή Βαθύ Αυλίδας νοτίου Ευβοϊκού κόλπου.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ρήγμα επί της δεξιάς μάσκας του Δ/Ξ πλοίου, μήκους 1.10 μέτρων πάνω από τα έξαλλα. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, ενώ το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου για παράβαση των άρθρων 273 (Επικίνδυνη βλάβη), 291 (Επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία), 306 (Έκθεση), και 378 (Φθορά ξένης περιουσίας) του Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 225 του ΝΔ 187/73 (Παράβασις κανονισμού προς αποφυγήν συγκρούσεων) του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα