Χάρης Βαφειάς: Αγόρασε 2 εκατομμύρια μετοχές της Stealth Gas από τον μεγιστάνα Μάικλ Ντελ έναντι $10,2 εκατ.

Την εμπιστοσύνη του στην εταιρεία StealthGas, της οποίας ηγείται, δείχνει εμπράκτως ο Χάρης Βαφειάς που είναι διευθύνων σύμβουλος της. Θεωρώντας ότι η τιμή της μετοχής της διαπραγματεύεται χαμηλά και ότι υπάρχουν μεγάλα ποσοστά κέρδους ο Χάρης Βαφειάς αγόρασε δύο εκατομμύρια μετοχές της StealthGas έναντι 10,2 εκατομμύρια δολάρια από το Michael Dell που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της StealthGas και ο 7ος πλουσιότερος Αμερικανός, ιδρυτής της Dell computers.

Η οικογένεια Βαφειά ελέγχει κοντά στο 40% της εταιρείας και στέλνει με την κίνηση της αυτή ξεκάθαρο μήνυμα προς τους επενδυτές για το πόσο πιστεύει στο μέλλον της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Βαφειάς θα συνεχίσει να αγοράζει μετοχές της StealthGas.

Imperial Petroleum

Στο μεταξύ, η άλλη εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων Χάρη Βαφειά η Imperial Petroleum, εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία που ξεκίνησε ως spin off εταιρεία δεξαμενόπλοιων από τη StealthGas, έχει μέχρι στιγμής δαπανήσει 1,9 εκατ. δολάρια για την επαναγορά των μετοχών της ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Από την αρχή του προγράμματος έχει αγοράσει κοντά σε 1,4 εκατ. μετοχές. Αυτόν τον μήνα η εταιρεία έχει επιπλέον επαναγοράσει σχεδόν 2,6 εκατ. εκκρεμή δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών με συνολική δαπάνη 600.000 δολάρια.

Η εταιρεία έχει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.

Ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Βαφειάς δήλωσε ότι οι κινήσεις αυτές, στόχο έχουν να επιστρέψουμε αξία στους μετόχους της: «Είμαι ικανοποιημένος από τη στρατηγική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ύψους 10 εκατ. δολαρίων, καθώς αυτό σημαίνει ότι επιστρέφουμε αξία στους μετόχους μας. Φιλοδοξούμε ότι αυτές οι κινήσεις, σε συνδυασμό με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και τον υγιή ισολογισμό, θα αποτυπωθούν σύντομα στην τιμή της μετοχής μας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου της Imperial, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μειώθηκαν κατά 21,9% στα 12,1 εκατ. δολάρια.

Το αποτέλεσμα περιλάμβανε κέρδος 8,2 εκατ. δολαρίων από την πώληση του δεξαμενόπλοιου aframax της εταιρείας Afrapearl II (IMO: 9437672) στην C3is, την τρίτη εισηγμένη εταιρεία συμφερόντων του Χάρη Βαφειά καθώς και έσοδα από τόκους ύψους 600.000 δολαρίων που σχετίζονται με το

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2023, η Imperial είχε στον ισολογισμό της μετρητά ύψους 125,9 εκατ. δολαρίων, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι περίπου τρεις φορές μεγαλύτερη από την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της.

Τον περασμένο μήνα, συμφώνησε να αγοράσει ένα aframax, το Stealth Haralambos (IMO: 9386536), και ένα δεξαμενόπλοιο προϊόντων, το Aquadisiac

(IMO: 9396713), από τον ιδιωτικό στόλο της οικογένειας Βαφειά, σε μια κίνηση που θα αυξήσει τον στόλο σε 11 πλοία, συμπεριλαμβανομένων δύο φορτηγών πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου.

Ο όμιλος Βαφειά μέσω των 5 εταιρειών που ελέγχει διαχειρίζεται στόλο από 93 πλοία συνολικής αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

9μηνο

Η Imperial Petroleum κατέγραψε σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2023. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 309% στα 64,67 εκατ. δολάρια, έναντι 15,75 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 160,2%, φτάνοντας τα 153,8 εκατ. δολάρια από 59,1 εκατ. δολάρια την ίδια περσινή περίοδο.

Τα ενισχυμένα μεγέθη αποδίδονται από την εταιρεία στο αυξημένο μέγεθος του στόλου και στο κέρδος που αποκόμισε από την πώληση του δεξαμενόπλοιου τύπου aframax Afrapearl II (πρώην Stealth Berana).

Πολύ ευχαριστημένος με τις επιδόσεις της Imperial Petroleum στο εννεάμηνο δήλωσε ο CEO Χάρης Βαφειάς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην καθαρή κερδοφορία, αλλά και στις λειτουργικές ταμειακές ροές, ύψους 73,7 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για δύο αποτελέσματα αρκετά υψηλότερα από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της μετοχής της εταιρείας.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα