Ύποπτο ρωσικό φορτηγό πλοίο παραλίγο να πέσει σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου

Ένα Ρωσικό φορτηγό πλοίο έμεινε ακυβέρνητο και παρασύρθηκε κοντά σε μία πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου στη Βόρεια θάλασσα.

Το γενικό φορτηγό πλοίο SERGEY BODROV φέρεται να υπέστη βλάβη στην κύρια μηχανή του και άρχισε να πλέει παρασυρόμενο και ακυβέρνητο στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ βρισκόταν εν πλω από το Μούρμανσκ προς το Ρότερνταμ.

Το πλοίο παρασύρθηκε επικίνδυνα κοντά στο νορβηγικό κοίτασμα πετρελαίου Ekofisk, οπότε η νορβηγική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε, στέλνοντας το περιπολικό NOGGV BERGEN για βοήθεια.

Το SERGEY BODROV ρυμουλκήθηκε το πρωί της 23ης Οκτωβρίου, με άγνωστο προορισμό. Δεν είναι επίσης σαφές, πότε ακριβώς το φορτηγό πλοίο αντιμετώπισε προβλήματα.

Το SERGEY BODROV έχει μια αρκετά περίεργη πρόσφατη ιστορία, από τον Νοέμβριο του 2022, όταν άλλαξε όνομα, σημαία, πλοιοκτήτη και διαχειρίστρια εταιρεία. Η πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία έχουν έδρα την Τουρκία, ενώ ο διευθυντής ISM εδρεύει στο Ντουμπάι, μία πολύ γνωστή περιοχή για ρωσικά πλοία και εταιρείες που επιδιώκουν να γλιτώσουν τις κυρώσεις.

Διαβάστε ακόμα