Καθελκύστηκε το σούπερ γιότ των 118 μέτρων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γιγαντιαίο νέο σούπερ γιότ των 118 μέτρων καθελκύστηκε στο γερμανικό ναυπηγείο την Κυριακή. Το συγκεκριμένο γιότ είναι το μεγαλύτερο που έχει καθελκυστεί από το ναυπηγείο μέχρι τώρα.

Ο βορειοαμερικανός ιδιοκτήτης φέρεται να επέλεξε τη γερμανική Cornelsen & Partner για να αναλάβει τη διαχείριση του έργου από άκρο σε άκρο. Η δουλειά απέδωσε καρπούς, δήλωσε ο André Jonker, ο ανώτερος διευθυντής έργου που σχετίζεται με την Abeking & Rasmussen.

Πρόσθεσε ότι, για άλλη μια φορά, μπόρεσαν να κατασκευάσουν ένα εξαιρετικό γιοτ. Το γιοτ εντυπωσιάζει με τον καθαρό και εμβληματικό σχεδιασμό του, προσθέτει ο Till von Kraus, διευθυντής πωλήσεων της Abeking & Rasmussen.

Ιδανικό για τους λάτρεις των ωκεανών, το όμορφο εσωτερικό του διαθέτει ένα “Neptune Lounge” με ένα μοναδικό, υποβρύχιο παράθυρο που μπορεί να προσφέρει μια κινηματογραφική θέα στον κόσμο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μια ακόμη διαφορετική εμπειρία θέας μπορεί κανείς να απολαύσει από το ιστίο του σκάφους, χρησιμεύοντας στην παρακολούθηση φαλαινών. Επιπλέον, ο μπροστινός χώρος ηλιοθεραπείας έχει ένα τεράστιο μαρμάρινο τζάκι και έναν πολυτελή στρογγυλό καναπέ από τον οποίο ο επιβάτης μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει περισσότερη θέα στον ωκεανό.

Η A&R σημειώνει ότι ένα από τα πιο απαιτητικά στοιχεία της κατασκευής ήταν η κατασκευή της γιγαντιαίας καταπακτής των 16 μέτρων για πλευρά της θύρας του γκαράζ. Η ομάδα κατάφερε και δημιούργησε ένα σημείο για ένα μεγάλο ημερήσιο σκάφος. Υπάρχει επίσης και ένα πιστοποιημένο ελικοδρόμιο στο κατάστρωμα.

Ο George Abeking και ο Henry Rasmussen ίδρυσαν την A&R το 1907. Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Weser στην Κάτω Σαξονία, το ναυπηγείο περιλαμβάνει πέντε αίθουσες παραγωγής με σχετικά γραφεία και εργαστήρια.

Πάνω από 115 χρόνια, η A&R κατάφερε να παραδώσει πάνω από 100 γιοτ. Κανένα όμως γιότ που έχει κατασκευάσει το ναυπηγείο δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομορφιά του σκάφους των 118 μέτρων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Διαβάστε ακόμα