11 αγγνοούμενοι από βύθιση φορτηγού πλοίου στις Φιλιππίνες

VLUU L110, M110  / Samsung L110, M110
Το νηολογημένο στον Παναμά φορτηγό πλοίο Fortune Life δεν επιβίωσε απέναντι στα άγρια κύματα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και βυθίστηκε την παρασκευή (27/11) 130 μέτρα δυτικά του Vigan City στις Φιλιππίνες, με 11 μέλη του πληρώματος να αγνοούνται.

Το μήκους 110 μέτρων Fortune Life μετέφερε 7.500 μετρικούς τόνους αστρίου κατευθυνόμενο προς το Κουτσίνγκ της Μαλαισίας από την Ταϊβάν. Λόγω της θαλασσοταραχής, αντιμετώπισε εισροή νερού στο μηχανοστάσιο, το οποίο και εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμα το οποίο αδυνατούσε να περιορίσει την πλημμύρα. Το Fortune Life υπέστη απώλεια τροφοδοσίας και έμεινε ακυβέρνητο.

Το πλήρωμα ζήτησε βοήθεια και το Λιμενικό Σώμα των Φιλιππίνων απέστειλε δύο σκάφη στο σημείο, ενώ σε κοντινή απόσταση τρία φορτηγά πλοία βοήθησαν στις προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δεξαμενόπλοιο Ashley έσωσε έξι ναυτικούς του Fortune Life, ενώ δύο άλλα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από τα υπόλοιπα σκάφη στην περιοχή. Οι 8 επιζώντες αναφέρουν πως το Fortune Life ανατράπηκε και βυθίστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που έμεινε ακυβέρνητο.

11 μέλη του πληρώματος παραμένουν αγνοούμενα. Δύο κινέζικα σκάφη συνοδευόμενα από δύο αεροπλάνα εισήλθαν στα χωρικά ύδατα των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το Λιμενικό των Φιλιππίνων (PCG) ανέφερε την Κυριακή (29 Νοεμβρίου), ότι δύο ρυμουλκά του κινέζικου Λιμενικού και δύο αεροσκάφη από το Χονγκ Κονγκ εισήλθαν στην φιλιππινέζικο εθνικό χώρο (PAR) για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις αναζήτηση για τα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου.

Πέντε διερχόμενα πλοία, το M/V Great Tang, το Μ/Τ Ashley Lady, το M/V Yue Dian, το M/V Nord Delphinus και το M/Tug Tal Tal συμμετείχαν επίσης στις επιχειρήσεις έρευνας.

Διαβάστε ακόμα