25 τόνοι κοκαΐνης αξίας $765 εκατομμυρίων ξεφορτώθηκαν στο Σαν Ντιέγκο

kokaini_san_diego[adsanity id=33860 align=alignnone /]Η Aμερικανική Aκτοφυλακή (USCG) ξεφόρτωσε στο Σαν Ντιέγκο πάνω από 25 τόνους κοκαΐνης, συνολικής αξίας 765 εκατομμυρίων δολαρίων που κατασχέθηκαν εντός της ζώνης διακίνησης ναρκωτικών του Ανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού, στα ανοιχτά των ακτών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Τα ναρκωτικά, που μεταφέρθηκαν από τα καταστρώματα του σκάφους της ακτοφυλακής Bertholf στην Tenth Avenue Marine Terminal του λιμανιού του Σαν Ντιέγκο, κατασχέθηκαν σε συνολικά 24 εφόδους σε πλοία μεταξύ τέλη Ιουλίου και αρχές Νοεμβρίου, από πέντε σκάφη της Ακτοφυλακής και ένα πλοίο του καναδικού ναυτικού στελεχωμένο από μια ομάδα επιβολής του νόμου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Από τις εφόδους που οδήγησαν στη συγκέντρωση αυτής της τεράστιας ποσότητας, το Bertholf ήταν υπεύθυνο για τις 11. Η μεγαλύτερη ποσότητα ήταν περίπου 7,5 τόνοι που ανακαλύφθηκαν πάνω σε ένα αυτοκινούμενο ημι-υποβρύχιο σκάφος (SPSS) που κατασχέθηκε στις 31 Αυγούστου.

Οι άλλες περιπτώσεις κυμάνθηκαν από περίπου 136 ως 907 κιλά, από 23 ταχύπλοα panga (βάρκες) και δύο ανακαλύψεις δεμάτων, από τέσσερα άλλα σκάφη της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής και ένα Βασιλικό Καναδικό πολεμικό πλοίο.

kokaini_san_diego2

Τα πληρώματα της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις τους και πλοία του Αμερικάνικου Ναυτικού και διεθνή πλοία συμμαχικών χωρών κατάσχεσαν συνολικά περισσότερους από 71,6 τόνους κοκαΐνης στη ζώνη διακίνησης ναρκωτικών του Ανατολικού Ειρηνικού κατά το οικονομικό έτος 2015 – ποσότητα που είναι μεγαλύτερη από ό,τι κατασχέθηκε το 2012, το 2013 και το 2014 μαζί.

Διαβάστε ακόμα