8 λόγοι για τους οποίους η καριέρα του ναυτικού ειναι διαφορετική απο τις άλλες… – ΜΕΡΟΣ Β

Μετά από τα σχόλια που γράφτηκαν για το συγκεκριμένο ( το 90 % εύστοχα ) θα ήθελα να διευκρινίσω και να πω δυο πραγματάκια…

Καταρχήν θέλω να πω ότι στο site γράφουν 4-5 άτομα από τα οποία τα 2 ΔΕΝ είναι ναυτικοί και ούτε έχουν σχέση με το επάγγελμα. Παρόλα αυτά προσπαθούν – στην διάρκεια – που εμείς οι υπόλοιποι είμαστε μπαρκαρισμένοι να ενημερώνουν όλους τους ναυτικούς.

Από ένα λάθος γράφτηκε στο άρθρο τα αρχικά gk τα οποία είναι τα δικά μου. Αργότερα θα αναφερθώ και γιατί βάζω τα αρχικά και όχι ολόκληρο το όνομα.

Το άρθρο ήταν μια απλή περίληψη από ξένο site, το οποίο ομολογουμένως δεν αντιπροσωπεύει την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ίσως θα ήταν ορθότερο, από κάτω να γράψουμε όλοι μαζί για το πόσο ” ουτοπική” προσέγγιση των πραγμάτων έχει γίνει.

Δεν το γράφω για να δικαιολογηθώ , το γράφω για να είμαι ξεκάθαρος με όλους. Κανείς ναυτικός δεν θα μπορούσε να γράψει τέτοιο κείμενο, πολύ περισσότερο κάποιος σαν εμένα, ο οποίος είναι γραμματικός σε γκαζάδικο και τα ζόρια ( για να μην πω και τίποτε άλλο…) είναι τεράστια. Ειδικά σε αυτό το βαπόρια που βρίσκομαι αυτή την στιγμή είναι κόλαση οι καταστάσεις που αντιμετωπίζω καθημερινά. Οι γραμματικοί σίγουρα με καταλαβαίνουν.

Σε προηγούμενα άρθρα ( δικά μου) μπορείτε να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύω και αν πραγματικά είμαι ναυτικός.

Εν συντομία το επάγγελμα του ναυτικού:

1) φοβερές δυσκολίες και αντιξοότητες.

2) καθημερινούς κινδύνους.

3) τεράστιες ευθύνες και ρίσκα.

4) χρηματικές απολαβές που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το είδος του επαγγέλματος του ναυτικού.

5) ανθρώπους σε χώρες που κοιτάνε πως θα σε μαμησουν…

6) ένα επάγγελμα γεμάτο από άσχετους σε γραφεία και διάφορους οργανισμούς.
Και άλλα πολλά που έχω ήδη γράψει αλλά και θα ξανά γράψω.

Αν ήμουν δημοσιογράφος θα μπορούσα άνετα στον ” βωμό” των κλικ και της επισκεψιμότητας να πυροδότησω και άλλο την κατάσταση αλλά…

Είμαι συνάδελφος με πολλούς από εσάς και δεν μ´αρεσουν τέτοιου είδους παιχνιδάκια…
Για τα σχόλια το μόνο που με στεναχώρησε είναι ότι κάποιος είπε ότι το e-nautilia παραπληροφορει. Νομίζω δεν είναι έτσι. Μπορεί τα νέα που αναπαράγει το site να μην αρέσουν σε όλους αλλά τουλάχιστον προσπαθεί να ενημερώνει. Όσο αναφορά τα άρθρα που γράφονται από εμάς είναι φυσικό να μη συμφωνούν όλοι, αλλά εγώ προσωπικά προσπαθώ να γράφω ότι έχω ζήσει εδώ και 11 χρόνια στα καράβια. Κάποιοι σίγουρα θα συμφωνούν και κάποιοι όχι. Αξία της δημοκρατίας είναι.

Όσο αναφορά τους “παππούδες” ναυτικούς που έστειλαν μηνύματα και έβριζαν, να μου επιτρέψετε να τους υπενθυμίσω ότι εκτός από την κληρονομιά της φήμης του καλύτερου και ικανοτέρου ναυτικού που μας άφησαν στους νεότερους, μας άφησαν και άλλες φήμες, άσχημες…
Όπως και να έχει εμείς γουστάρουμε να γράφετε και τα καλά και τα άσχημα. Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ναυτιλία και γενικότερα για την Ελλάδα.

Το όνομα μου δεν το γράφω ολόκληρο για προσωπικούς λόγους. Θα γίνει και αυτό αλλά προς το παρόν δεν είναι εφικτό. Αν πάντως πιστεύει κάποιος ότι τον βρίζω η ότι τον προσβάλω η όπως είπε κάποιος ότι είμαι μαλάκας, μετά τον Ιούνιο θα είμαι Ελλάδα, μου στέλνει mail και συναντιόμαστε για να δει τελικά ότι δεν είμαι.

Πάντως να ξέρετε ότι χαίρομαι που υπάρχει και ένα site που πραγματικά ασχολήθηκε για την ναυτιλία. Εμείς θα συνεχίσουμε όσο έχουμε κουράγιο. Να πω και ένα μπράβο στα παιδιά εκεί στην Ελλάδα που παρόλο δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα προσπαθούν και ενημερώνουν καθημερινά όλους τους ναυτικούς. Τι να πούμε δηλαδή και εμείς μέσα στο καράβι που διαβάζουμε καθημερινά τα εμπρηστικά νέα του υπουργείου;

Καλά ταξίδια και καλή τύχη σε όλους.

gk

Διαβάστε ακόμα