Ακόμη ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στην διώρυγα του Σουέζ (Βίντεο)

Ακόμη ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσάραξε στην διώρυγα του Σουέζ.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, υπήρξε ελάχιστη ή και καθόλου αναστάτωση και το πλοίο επανέπλευσε γρήγορα και συνέχισε το ταξίδι του.

Το απόγευμα της Κυριακής, το πλοίο των 16.000 TEU MSC Istanbul διέσχιζε το Σουέζ με βόρεια κατεύθυνση όταν προσάραξε στο 78ο χιλιόμετρο της διώρυγας. Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) απέστειλε τέσσερα ρυμουλκά για να βοηθήσουν στην προσάραξη και να επιχειρήσουν να επαναπλεύσουν το πλοίο.

Ευτυχώς, αυτό το τμήμα της διώρυγας έχει δύο παράλληλες θαλάσσιες διαδρομές και ο πρόεδρος της SCA, Osama Rabei, δήλωσε ότι τα υπόλοιπα πλοία της νηοπομπής που κατευθύνονταν προς βορρά εκτράπηκαν στον ανατολικό θαλάσσιο διάδρομο. Όλα τα πλοία που κατευθύνονταν νότια διέσχισαν επίσης κανονικά την διώρυγα.

Στις 20:00 τοπική ώρα, η SCA ανακοίνωσε ότι το πλοίο επανέπλευσε επιτυχώς χρησιμοποιώντας τα δικά της ρυμουλκά. Ο οργανισμός ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε “χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την κυκλοφορία μέσω της διώρυγας”.

“Η SCA διαθέτει εκτεταμένη εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα των ναυαγοσωστικών επιχειρήσεων, καθώς και τις τεχνικές δυνατότητες και τις ικανότητες ναυτικής ασφάλειας που της επιτρέπουν να αντιμετωπίσει με επαγγελματικό τρόπο κάθε πιθανή έκτακτη ανάγκη”, τόνισε ο Ραμπέι.

Η πιο σοβαρή προσάραξη πλοίου στη διώρυγα, το περιστατικό Ever Given, έκλεισε την πλωτή οδό για έξι ημέρες τον Μάρτιο του 2021. Η πλώρη και η πρύμνη του ογκώδους πλοίου σφηνώθηκαν στις απέναντι όχθες, αποκλείοντας πλήρως το νότιο τμήμα της πλωτής οδού που είχε μία λωρίδα θαλάσσιας κυκλοφορίας. Μια συνδυασμένη προσπάθεια με τη χρήση εκσκαφέων, βυθοκόρων, μεγάλων ρυμουλκών διάσωσης και εκατοντάδων ανθρώπων κατάφερε τελικά να αποκολλήσει και να επαναπλεύσει το πλοίο.

Διαβάστε ακόμα