Ανωτατοποίηση των ΑΕΝ

Ως γνωστό οι ΑΕΝ, ανήκουν και ορθά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δυστυχώς από αμέλεια κάποιων, όταν ανωτατοποιήθηκαν τα ΤΕΙ σε ΑΤΕΙ κανένας δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμπεριληθφούν και οι ΑΕΝ, οι οποίες σημειωτέον διαρκούν και ένα εξάμηνο παραπάνω. Βασικά η διαδικασία έπρεπε να γίνει αυτόματα αλλά ας όψεται το ότι εμπλέκονται δύο Υπουργέια (Παιδείας και Ναυτιλίας). Αποτέλεσμα όταν κάποιοι έθεσαν το θέμα, καταστρατηγόντας την αρχή της ισότητας του Συντάγματος, θεώρησαν σωστό να τα κάνουν ισότιμα μόνο όταν συνδυάζεται με Δίπλωνμα Πλοιάρχου Α΄τάξης, μειώνοντας έτσι και το Πτυχίο των ΑΕΝ και πόσο μάλλον του Πλοιάρχου Ά τάξης.

Τονίζω ότι ανωτατοποιήθηκαν σχολές Υπαξιωματικών (όχι Αξιωματικών) διετούς (όχι τετραετούς όπως οι ΑΕΝ) φοίτησης των Ενόπλων Δυνάμεων. Η διαφορά είναι ήδη ικανή να δείξει την καταπάτηση της αρχής της ισότητας. Επιπλέον αναφέρω ότι απόφοιτοι των σχολών Υπαξιωματικών φθάνουν εν ενεργεία το μέγιστο του Αντισυνταγματάρχη/Αντισμήναρχου/Αντιπλοίαρχου και δεν γράφτηκε ότι η σχολή Υπαξιωματικών ανωτατοποιείται όταν ο απόφοιτος φθάσει το μέγιστο βαθμό (όπως εσφαλμένα έγινε με τον Πλοίαρχο του Ε.Ν.), ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Σ.Μ.Υ.Ν. γίνει Αντιπλοίαρχος Π.Ν. τότε να γινότανε ανώτατη η ΣΜΥΝ.

Είναι οφθαλμοφανής η διπλή αδικία γιατί και έτσι αν γινότανε ο Αντιπλοίαρχος είναι κατώτερος από τον Πλοίαρχο. Ειδικά στο Ε.Ν. είναι ο μέγιστος βαθμός και δεν μπορεί να γίνει κανείς Πλοίαρχος αν δεν έχει τελέιωσει ΑΕΝ. Μου είναι αδιανόητο οι αποδεδειγμένα κορυφαίοι Ναυτικοί στον κόσμο να υπόκεινται σε τέτοια αδικία στη χώρα τους, στο εξωτερικό να έχει αποδοχή το πτυχίο (το κερδίζουνε κάθε μέρα στη θάλασσα) η εργασία τους είναι τέτοια που δεν έχουν το χρόνο να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και παρακαλώ να προσπαθήσετε να βοηθήσετε να αποκατασταθεί η αδικία, που σε τελικά ανάλυση δεν έχει κόστος στον Κρατικό Προυπολογισμό.

Υ.Γ. Λόγω της έμφασης στα Αγγλικά που δίνεται στις ΑΕΝ και της μη απαίτησης οποιουδήποτε άλλου αποδεικτικού γνώσεων της Αγγλικής για να κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ένα πλοίο, έπρεπε με την αποφοίτηση να δίνεται βεβαίωσης γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, τουλάχιστον επιπέδου Β2 κατά τη γνώμη μου. Όλα για να έχουν και απτά εφόδια τα στελέχη του Ε.Ν. ώστε να μπορούν να εκτινάξουν κι άλλο το επίπεδό τους.

Αναγνώστης

Διαβάστε ακόμα