Απαγωγή 5 ναυτικών από φορτηγό πλοίο υπό σημαία Κύπρου στη Νιγηρία!

1c659303f470597c169c2b61ad2bd810
Φωτογραφία: Marcel Coster- www.vesselfinder.com

Ένοπλοι πειρατές απήγαγαν 5 μέλη του πληρώματος πολωνικού φορτηγού πλοίου στη Νιγηρία, όπως δήλωσαν οι αρχές της Πολωνίας. Μεταξύ των 5 ναυτικών βρίσκεται ο πλοίαρχος και 3 ακόμα αξιωματικοί.

Όπως δήλωσε ο πολωνός υπουργός εξωτερικών Witold Waszczykowski, οι 5 ναυτικοί απήχθησαν το βράδυ της Τρίτης από το φορτηγό πλοίο γενικού φορτίου Szafir. Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος κρύφτηκαν στο πλοίο και διέφυγαν και τώρα είναι ασφαλείς.

Το πλοίο το οποίο ανήκει σε Πολωνική εταιρεία αλλά έχει σημαία Κύπρου, βρίσκεται περίπου 30 μίλια από τις ακτές της Νιγηρίας.

Δεν υπήρξε αναφορά για τραυματισμό κάποιου μέλους του πληρώματος και ούτε βρέθηκαν ίχνη αίματος ενώ τα όργανα του πλοίου καταστράφηκαν από τους πειρατές που άνοιξαν πυρ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ναυτιλίας Gróbarczyk οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για τα λύτρα θα γίνουν είτε απευθείας είτε μέσω της κυβέρνησης της Νιγηρίας.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αμβέρσας με προορισμό την Νιγηρία και μετέφερε μεταλλικούς γερανούς και διάφορα άλλα φορτία.

Διαβάστε ακόμα