24ωρη απεργία της Π.Ν.Ο. στις 8 Μαΐου

apergia_pno_ploia_Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης και εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για τις 8 Μαϊου 2016 ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 00.01 ΕΩΣ 24.00 και καλεί τους ναυτεργάτες μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν την θέληση τους για αντίσταση και αγώνα στις επιβουλές και επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος μας.

Οι δύσκολοι καιροί που περνάνε όλοι οι Έλληνες εργαζόμενοι από τις συνεχώς διογκούμενες αδηφάγες ορέξεις και εντολές του κουαρτέτου και της τρόικας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Ήδη το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο, έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία και μάλιστα περιέχει έτι δυσμενέστερες ρυθμίσεις από τις ήδη κατά καιρούς «διαρρεύσασες» πληροφορίες αφού νυν διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στην νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας.

Η παραπάνω 24 ωρη απεργία είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη απεργία που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΠΝΟ δηλώνει και υπογραμμίζει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει, θα εντείνει και θα κλιμακώσει τον αγώνα της για την διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών και μέχρι την τελική απόσυρση του επίμαχου προσχεδίου.

Ταυτόχρονα καλεί τους Έλληνες ναυτεργάτες να είναι σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση και πανέτοιμοι για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις και αγώνες.

Διαβάστε ακόμα