Απεργία των Κύπριων πλοηγών ενάντια στην δίωξη του προέδρου τους

ploigoi_kiprou
Οι πλοηγοί της Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΑΛΚ) σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ένα νέο γύρο απεργιών ενάντια σε μια πειθαρχική έρευνα που πραγματοποιείται εναντίον του επικεφαλής της Συντεχνίας Υπαλλήλων ΑΛΚ (ΣΥΑΛΚ) Δημήτρη Πάτσαλου.

Εάν η 24ωρη απεργία, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα, λάβει χώρα, θα είναι η τρίτη προσπάθεια των λιμενεργατών να τερματίσει η πειθαρχική διαδικασία.

Η έρευνα αφορά την υποτιθέμενη δυσφήμηση που προκάλεσε ο Πάτσαλος στην ΑΛΚ μέσω της αλληλογραφίας του, των δηλώσεων και των άρθρων του σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για τις υπηρεσίες πλοήγησης και ρυμούλκησης στο λιμάνι του Βασιλικού.

Σε επιστολή που απέστειλαν προς την ΑΛΚ, οι πλοηγοί σημειώνουν ότι ο Πάτσαλος ενεργούσε ως πρόεδρος της Ένωσης, καθώς “κατάγγελλε καταστάσεις που ζήμιωναν την ίδια Αρχή, καθώς και επηρέαζαν αρνητικά τον κλάδο της πλοηγικής υπηρεσίας”.

Οι πλοηγοί ανέφεραν ακόμη ότι, εάν η επιτροπή κρίνει τον πρόεδρο της Ένωσης ένοχο, θα αναγκαστούν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε όλους τους κλάδους.

Οι εργαζόμενοι πρόσθεσαν ότι οι δηλώσεις του Πάτσαλου “δεν δυσφημούν την ΑΛΚ ούτε προκαλούν προβλήματα σε κάποια από τις εν λόγω εταιρείες.

Οι υπάλληλοι της ΑΛΚ είχαν πραγματοποιήσει προηγουμένως δίωρες στάσεις εργασίας, στις 27 Μαΐου, όταν Πάτσαλος κλήθηκε ενώπιον της επιτροπής.

Διαβάστε ακόμα