Απολύσεις στην ακτοπλοΐα, ελλείψεις στο ΚΕΣΕΝ και βιβλία… Με καθυστέρηση ΜΟΝΟ ένα μήνα!

Nautilos σχολιάζει την επικαιρότητα, γύρω από τη ναυτιλία μας!

Εντάξει, διαβάσαμε και μάθαμε πράγματα που σε τρελαίνουν και σε κάνουν να αναρωτιέσαι : “βρε μπας και ζω στην Ουγκάντα και δεν το ξέρω;”

Και ξεκινάω με το σημαντικότερο…

-Τα βιβλία των σχολών… Άργησαν κάνα μήνα αλλά τελικά ήρθαν…. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα της πρώτης δύναμης παγκοσμίως στη ναυτιλία.

-Με τις μεταγραφές ρε παιδιά εκεί στο υπουργείο τι θα γίνει; Μα τόσο πολύ δουλειά σας έχουν βάλει οι τροικανοί με τον Σαμαρά και κάνατε ένα μήνα να τις βγάλετε; Έλεος δηλαδή! Κάποιοι περίμεναν πως και πώς και εσείς στον κόσμο σας!

-Στην πανελλαδική απεργία πήρε κανείς το μήνυμα; Μπαααα… Κάντε ρε συνάδελφοι στην ακτοπλοΐα μια απεργία, καμία βδομάδα, κατά μεσής του καλοκαιριού για να δούμε θα το πάρουν το μήνυμα; Και αστούς να βρίζουν τους αγρότες για τα προϊόντα τους. Αυτοί που έκοβαν την Ελλάδα στα δύο για κάνα μήνα ήταν πιο μάγκες από εμάς;

-Με τις απολύσεις στην ακτοπλοΐα τι θα γίνει τελικά ρε μάγκες της κυβέρνησης και εφοπλιστές; από την 1η Νοέμβρη έχουν ανακοινώσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στα πληρώματα των πλοίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4150/2013, για τη μείωση των οργανικών συνθέσεων πάνω από 40%, κυρίως στις ειδικότητες των μαγείρων, καμαρότων κ.ά. Παράλληλα, προωθείται η μείωση των οργανικών συνθέσεων και στα 6 επιβατηγά πλοία της γραμμής Πάτρα – Ιταλία, απ’ όπου, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις, θα πεταχτούν εκτός 214 ναυτεργάτες σε σύνολο 500. Ρε θα μας τρελάνετε τελείως;;;;; Ο κόσμος πεινάει και εσείς απολύετε κόσμο; ΝΤΡΟΠΗ σας!!!! Είναι και θέμα ασφάλειας πλέον η μείωση της οργανικής σύνθεσης.

-Τρομερές ελλείψεις παρουσιάζονται στο ΚΕΣΕΝ όπως ανακοινώθηκε. Δηλαδή εμείς το ξέραμε, από εκεί περάσαμε και συνεχίζουμε να περνάμε στα ξέμπαρκα μας, όχι φυσικά για καφέ στο μεσάγια αλλά για μάθημα. Ήρωες είναι κάποιοι καθηγητές και το ξέρουμε! Ντροπή και πάλι σε αυτούς του Χάρβαρντ και των πανεπιστημίων που “τρέχουν” τα πράγματα στη ναυτιλία μας εδώ και πολλά χρόνια!

-Τελικά ρε παιδιά με το πάσο των σπουδαστών τι γίνεται; Έχουν δωρεάν μετακίνηση τα παιδιά των ΑΕΝ ή είναι τίποτα παρακατιανοί; Πολλά ακούμε και θα θέλαμε να ξέρουμε.

-Θα κλείσω με κάτι το οποίο δεν έχει σχέση με την ναυτιλία αλλά έχει με την κοινωνία μας και τον τόπο μας. Ντροπή στους μέγα δημοκράτες δημοσιογράφους (όχι όλους) και πολιτικούς (σχεδόν όλους) που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον Ελληνικό λαό σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις και το θάνατο τριών παιδιών (δύο τώρα και ένα πριν κάνα μήνα).

Για ότι σχόλια, παρατηρήσεις, καταγγελίες στείλτε e-mail στο [email protected]

Nautilos

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα