Ακτοπλοϊα και τουρκική κηδεμονία

Ωρύονται υποκριτικά και σχίζουν τα ιμάτιά τους οι ….παράγοντες για την περικοπή των δρομολογίων που επιβαρύνουν την ανάπτυξη της Χίου που θα απομονωθεί από την ηπειρωτική Ελλάδα, κανείς δεν θα χαθεί δηλώνουμε οι κάτοικοι του νησιού.

Εμείς θα επιβιώσουμε, ας είναι καλά η ‘’σωτήρα’’ μας η Μέρκελ που σαν καλή μητριά έχει ανοιχτή την αγκαλιά της και οι ‘’κηδεμόνες’’ μας οι Τούρκοι. Τετρακόσα χρόνια μας ‘’κηδεμόνευαν’’ και είμαστε προνομιούχοι Έλληνες, πολύ τους στεναχωρήσαμε τους ανθρώπους τότε που μας ξεσήκωσαν οι κακές συναναστροφές οι Σαμιώτες για να ελευθερωθούμε οι αχάριστοι, αλλά πάλι ξέχασαν την αχαριστία μας και τώρα μας στέλλουν τουρίστες να μην πεινάσουμε το ψωμί. Η Χίος, είναι το εγκαταλειμμένο παιδί της μαμάς της γύφτισσας της Ρωμά, χωρίς τις αναπτυξιακές υποδομές που μας τις στέρησαν για να μας πειθαναγκάσουν να γίνουμε ναυτικοί. Έτσι με τις πολιτικές τους ερείπια μας κατάντησαν, ερείπια τα Βορειόχωρα ερείπια και τα χωριό Καρδάμυλα που ζούσε 6000 κατοίκους προπολεμικά και θα κλείσει μόλις εκλείψουν οι λίγοι συνταξιούχοι και ένας καπετάνιος που το χρηματοδοτούν.

Φόροι επί φόρων, κρατήσεις επί κρατήσεων και περικοπές επί περικοπών, σαμποτάζ των αναπτυξιακών έργων (λιμάνι αεροδρόμιο κ.λ.π.) και πρόσφατα ταφόπλακα η αραίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που δίνουν τη χαριστική βολή. ‘’Τα μάζεψαν’’ οι εφοπλιστές γιατί παρά τις προσπάθειές τους σε αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν τις γραμμές λένε ότι έχουν χρέη και δεν πληρώνουν τις δόσεις τους. Έτσι οι τραπεζίτες μέτοχοι που πάσχουν από ακατάσχετη λιγούρα και με απλωμένα χέρια σκούζουν ότι πεινούν και απειλούν να πιούν το αίμα του Δ.Σ. της Τράπεζας αν δεν φέρει κέρδη, έγιναν οι προϊστάμενοι των ακτοπλόων εφοπλιστών. Αυτοί λοιπόν που ανακεφαλαιώθηκαν από τη φτώχια μας χωρίς ίχνος εθνικής και κοινωνικής ευαισθησίας τους διέταξαν να αραιώσουν τις γραμμές.

Αμέ οι άλλοι οι υπουργίσκοι και τα βουλευτάκια τι να σου κάνουν τα τσαμένα; Υφιστάμενοι των τραπεζιτών είναι οι άνθρωποι και φοβούνται να παρέμβουν. Έτσι εμείς θα πάμε στην εταίρα Μέρκελ, θα πάμε και απέναντι που είναι κοντά να βρούμε τις ‘’χαμένες πατρίδες’’ και θα επισκευάσουμε τις εκκλησίες μας. γιατί ο Τούρκος ‘’τύρρανος’’ είναι ανθρωπινότερος από τον Έλληνα δυνάστη. Τη θέση μας θα πάρει το Ισλάμ που έρχεται μπουλουκιδόν και που δεν θα σας κοστίζει γιατί θα περιμένουν πότε θα πάνε ‘’πάνω’’ να φάνε το μέλι και το πιλάφι τους. Όταν όμως πολύνουν τότε θα αφήσουν το… ‘’κακομοίρικο’’ και θα μάθουν τους μελλοντικούς μουστακαλήδες του Δήμου και της Π.Α. να χορεύουν τον χορό της κοιλιάς. Και βέβαια άνθρωποι είναι και αυτοί καλοί είναι και χρυσοί, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τα ίδια δικαιώματα και τον ίδιο εχθρό. Όμως εμείς θα είμαστε ‘’πάνω’’ και θα βλέπουμε κάτω να κυματίζει η ημισέληνος στον ιστό του Δήμου και θα ακούμε το….’’Μπίρ Αλλάχ’’ στον μιναρέ της Μητρόπολης . Εμείς που θα βλέπουμε τον Καλαμπόκα με σαρίκι και τον Αγγουλέ με φέσι δεν θα νιώθουμε καθόλου καλά.

Κάνετε λοιπόν κάτι για την ανάπτυξη καταραμένοι, κάντε το πριν να είναι για όλους μας αργά.

Στέλιος Δημ. Καράβολος

politischios.gr

Διαβάστε ακόμα