Προς εφοπλιστές: δώστε δουλειά στους Έλληνες ναυτικούς αφού το γνωρίζετε πως είναι οι καλύτεροι!

Και ασφαλώς έχουμε εμπεδώσει εδώ και πολλά χρόνια ότι οι έλληνες εφοπλιστές βρίσκεστε στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής πυραμίδας,αφου έχετε δικά σας πάνω από 3000 βαπόρια όλων των τύπων.

Όπως όμως έχουμε εμπεδώσει και μάλιστα πολύ καλά ότι έχετε οδηγήσει στην ανεργία πάνω από 10.000 έλληνες ναυτικούς(ακόμα και αξιωματικούς),ενώ παράλληλα ζητάτε όλο και περισσότερα από το ξεπουλημένο γκουβέρνο.

Και τα γραφώ αυτά , γιατί όπως μάθαμε από την ετήσια έκθεση της unctad και το 2012 είχατε στα χεριά σας 3.321 βαπορια,ενω μόνο για το 10μηνο της ίδιας χρονιάς ξοδέψατε για αγορά πλοίων(καινούργιων και μεταχειρισμένων),πάνω από 7.000.000.000 δολάρια.

Και αυτό , ενώ οι εναπομείναντες έλληνες ναυτικοί έψαχναν με το κιάλι για κάποιο μπάρκο.
Και εψαχναν,και μάλιστα πλήρωναν κάποιους γνωστούς στις λιμενικές αρχές “πιτσικομηδες”,αφου στα ελληνικά και ελληνικότητα βαπόρια σας προτιμούσατε για πληρώματα μόνο αλλοδαπούς και δει τριτοκοσμικους,αφου όπως πυκνά-συχνά λέτε και μάλιστα δημόσια στοιχίζουν φτηνότερα από τους συμπατριώτες σας.

Για αυτό λοιπον,και μόνο πάτε να απαιτείτε από την δικομματική κομπανία και νέα μετρά υπέρ της ανταγωνιστικότητας των πλοίων σας.

Και πάτε επιτέλους να υποστηρίζετε τα τρισάθλια πολυνομοσχέδια των εκάστου ΥΝΑ, κάντε ως έλληνες το αυτονόητο.

Δώστε δουλεία στους έλληνες ναυτικούς μας τους οποίους ξέρετε ότι είναι οι καλύτεροι στον πλανήτη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Θάνος Λαμπρόπουλος
μέλος της
ΕΣΗΕΑ


peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα