ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζει την Χρυσή Αυγή για την επίθεση στο Πέραμα

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την εγκληματική επίθεση των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που σημειώθηκε στις 12/9/2013 στο Πέραμα και μεταξύ των οποίων ήταν και στελέχη εργατικών και συνδικαλιστικών σωματείων.

Οι επιθέσεις αυτές των Χρυσαυγιτών αποτελούν συνέχεια άλλων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, μελών και οπαδών των κομμάτων της Αριστεράς και έχουν ως στόχευση να καλλιεργήσουν την φοβία αλλά και να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη των αγώνων του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην κυβερνητική και εργοδοτική επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.

Επιβεβαιώνεται ότι τα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος στην προσπάθειά του να διαιωνισθεί και να διατηρήσει την κυριαρχία του.

Η εργατική τάξη και τα συνδικάτα έχουν υποχρέωση μαζί με τον αγώνα τους ενάντια στις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές, να αποκρούσουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά την δράση των Νεοναζί.

Η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία πρέπει να σταματήσουν την ιδιότυπη ανοχή τους στην εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών.

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Διαβάστε ακόμα