Παράνομη αναδημοσίευση άρθρων και κειμένων!!! ποιός είναι;

Ξεκινήσαμε το εν λόγο blog από μεράκι και επειδή μας άρεσε. Το e-nautilia κάνει αναδημοσιεύσεις κειμένων ΑΛΛΑ πάντα με την αναγραφή πηγής. Αν κάποιος έχει πρόβλημα ή ενοχλείτε από τις αναδημοσιεύσεις μας γιατί θεωρεί που τα κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο είναι μοναδικά και κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για την επίλυση του όποιου προβλήματος.

Τις τελευταίες μέρες, ναυτιλιακό site αναδημοσιεύει τα πάντα και από όλους μας θέματα χωρίς την αναγραφή πηγής. Επικοινωνήσαμε μαζί του αλλά μας αγνοεί επιδεικτικά. Στο τελευταίο μας e-mail του εξηγήσαμε ότι η αναδημοσίευση ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΠΗΓΗΣ τιμωρείται από την Ελληνική νομοθεσία, και μάλιστα ΑΥΣΤΗΡΑ.

Ήδη πολλά site και μπλογκ γνωρίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα με το εν λόγο site. Είναι μεγάλη ντροπή και καφρίλα αυτό που κάνει.

Εμείς είμαστε ναυτικοί όμως και τα λέμε έξω από τα δόντια. Ο συγκεκριμένος μάλλον για λαντζιέρης μου κάνει….

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ δεν ονομάζω το site του γιατί μάλλον διαφήμιση θα του κάνουμε, ΑΛΛΑ θα κινηθούν άλλες διαδικασίες νόμιμες… Υπογραμμίζω το ”ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ” γιατί εάν δεν συμμορφωθεί, ναι μεν θα τον μάθουν αρκετοί αλλά δεν θα του αρέσει καθόλου.

Μπορεί να αναδημοσιεύει αυτολεξεί όλα τα θέματα του e-nautilia αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα αναδημοσιεύσει…. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα το πάρει το μήνυμά του γιατί αν κρίνω από την ταχύτητα που αναδημοσιεύει τα θέματα μας, πρέπει να είναι από τους κορυφαίους αναγνώστες μας….

Υπάρχει πάντως και μία άλλη εξήγηση που μας κάνει χαρούμενους. Το πρώτο είναι ότι μετά την εμφάνιση του site μας έτρεξε να φτιάξει και το δικό του στην ίδια φιλοσοφία, έχει το δικαίωμα οπότε καλά έκανε. Το δεύτερο είναι ότι για να μας αντιγράφει τόσο πολύ σημαίνει οτι είμαστε πολύ καλοί σε αυτο που κάνουμε. Και αν κρίνουμε και την απήχηση που έχει η σελίδα μας στο facebook, μέσα σε διάστημα μόνο 2 μηνών, τότε θα πρέπει να αρέσει και σε εσάς.

Η πρώτη, μικρή ανανέωση του μπλογκ μας θα γίνει εντός λίγων ημερών. Θα ακολουθήσει και άλλη όμως πιό ριζική….

Με τις υγείες σου τσοπάνη!!!

Διαβάστε ακόμα