Διαρροή νέου βίντεο από την συντριβή του αεροπλάνου F-35 στο κατάστρωμα του USS Carl Vinson

Ακόμη ένα βίντεο διέρρευσε από την συντριβή του πολεμικού αεροπλάνου stealth F-35C στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson, τον προηγούμενο μήνα.

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει το F-35 να πλησιάζει την πρύμνη του πλοίου πολύ χαμηλά και αργά. Στο συνοδευτικό ήχο, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας μπορεί να ακουστεί να φωνάζει στον πιλότο να αναλάβει δράση και να διακόψει την προσπάθεια προσνείωσης.

Δευτερόλεπτα αργότερα, το πίσω μέρος του αεροπλάνου χτυπά τη ράμπα στην πρύμνη του πλοίου και το κατεστραμμένο αεροσκάφος γλιστρά κατά μήκος του καταστρώματος και μέχρι την πλώρη. Μετά από ένα παφλασμό, μια άλλη φωνή ακούγεται να λέει “πιλότος στο νερό”.

Η αυθεντικότητα του βίντεο έχει επιβεβαιωθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και το Πεντάγωνο. Σε γενικές γραμμές ευθυγραμμίζεται με ένα παλιότερο βίντεο κινητού τηλεφώνου για την τελική προσέγγιση του αεροπλάνου (παρακάτω), το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη επιβεβαιώσει ως αυθεντικό αρχείο.

Επτά μέλη του πληρώματος (συμπεριλαμβανομένου του πιλότου) τραυματίστηκαν από το συμβάν και τρία χρειάστηκε να μεταφερθούν στις Φιλιππίνες για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Το αεροπλανοφόρο Vinson δεν υπέστη ζημιές και οι κανονικές λειτουργίες του ξεκίνησαν και πάλι, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό εργάζεται για τη διάσωση των εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας των συντριμμιών του αεροπλάνου προτού οποιοσδήποτε ανταγωνιστής από κοντά μπορεί να δει την τεχνολογία του τζετ χωρίς άδεια.

«Η Κίνα θα προσπαθήσει να το εντοπίσει και να το ερευνήσει διεξοδικά χρησιμοποιώντας υποβρύχια», δήλωσε στο CNN ο Καρλ Σούστερ, πρώην διευθυντής επιχειρήσεων στο Κοινό Κέντρο Πληροφοριών της Διοίκησης Ειρηνικού.

Διαβάστε ακόμα