Διατάχτηκε η σύλληψη και η κράτηση του κρουαζιερόπλοιου Crystal Symphony για απλήρωτα χρέη σε καύσιμα

Τα οικονομικά προβλήματα για τη Genting Hong Kong και τις εταιρείες της συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς ο ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ ενέκρινε εντολή σύλληψης ενός από τα πλοία της Crystal Cruises, εάν επιστρέψει στη Φλόριντα όπως είχε προγραμματιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Crystal Cruises είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι θα αναστείλει τις εργασίες της για τρεις μήνες λόγω των οικονομικών δυσκολιών στη μητρική της εταιρεία, ενώ δικαστήριο των Βερμούδων ενέκρινε την Πέμπτη τον διορισμό προσωρινών εκκαθαριστών για τη Genting Hong Kong καθώς προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση.

Η Peninsula Petroleum Far East έγινε η πρώτη από τους γνωστούς πιστωτές που ζήτησε δικαστική προστασία για τα χρέη της. Στις 19 Ιανουαρίου, η εταιρεία ανεφοδιασμού καυσίμων κατέθεσε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα λέγοντας ότι είχε να λαμβάνει σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια από την Crystal Cruises για παραδόσεις καυσίμων στα δύο κρουαζιερόπλοια της Crystal στο Μαϊάμι καθώς και ορισμένους εκκρεμείς λογαριασμούς καυσίμων που χρονολογούνται από το 2017, για παραδόσεις σε άλλη εταιρεία του Genting, την Star Cruises, για καύσιμα που παραδόθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο Superstar Libra στο Penang της Μαλαισίας. Η καταγγελία αναφέρει ότι οφείλονται 1,2 εκατομμύρια δολάρια από το Crystal Symphony, 2,1 εκατομμύρια δολάρια από την Crystal και σχεδόν 1,3 εκατομμύρια δολάρια κατά της Star Cruises Hong Kong.

Ο δικαστής Darrin Gayles ενέκρινε την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη του Crystal Symphony όταν το κρουαζιερόπλοιο των 51.000 τόνων καταφτάσει στο Μαϊάμι στις 22 Ιανουαρίου. Η εντολή περιλαμβάνει τις μηχανές του πλοίου, τις άγκυρες, εξοπλισμός ναυσιπλοΐας και οτιδήποτε υπάρχει, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων. Το πλοίο έχει διαταχτεί να πουληθεί για να ικανοποιηθούν τα χρέη του.

Στο παρελθόν, άλλες εταιρείες κρουαζιέρας που αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις είχαν εκτρέψει τα πλοία τους πριν φτάσουν στα λιμάνια των ΗΠΑ για να αποφύγουν την κατάσχεση. Ωστόσο, η ικανότητα της Crystal να εκτρέπεται θα μπορούσε να περιοριστεί από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID και την ανάγκη παροχής υπηρεσιών για τους επιβάτες στην τρέχουσα κρουαζιέρα στο Crystal Symphony. Η Seatrade αναφέρει ότι από την Παρασκευή, οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί ότι το πλοίο θα εκτραπεί στο Bimini στις Μπαχάμες, όπου η Genting λειτουργεί ένα θέρετρο και ένα καζίνο και ότι θα μεταφερθούν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργά το βράδυ της Παρασκευής, το σήμα AIS του κρουαζιερόπλοιου έχει αλλάξει και δείχνει τις Μπαχάμες ως προορισμό του.

Η Crystal επιβεβαιώνει επίσης αναφορές ότι ο διευθύνων σύμβουλος των κρουαζιέρων τους στις κρουαζιέρες στα ποτάμια, Walter Littlejohn, παραιτήθηκε. Ο Littlejohn ήταν με την εταιρεία για έξι χρόνια αναπτύσσοντας τις ευρωπαϊκές κρουαζιέρες στους ποταμούς, οι οποίες επί του παρόντος βρίσκονται σε χειμερινή περίοδο, αλλά η Crystal είπε ότι θα συνεχίσει τον Μάιο του 2022.

Τα άλλα κρουαζιερόπλοια της Crystal συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται με το Crystal Serenity στην Καραϊβική, προκειμένου να τελειώσει η κρουαζιέρα του το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αρούμπα, και ένα ακόμη που βρίσκεται επί του παρόντος στην Ανταρκτική. Το τρίτο πλοίο που κατονομάζεται στην καταγγελία, το Superstar Libra χωρητικότητας 42.275 τόνων, είχε αποσυρθεί από την υπηρεσία το 2018 και στάλθηκε στο Wismar της Γερμανίας, όπου παρείχε καταλύματα σε εργαζομένους στα ναυπηγεία MV Werften της Genting. Στα τέλη του 2021, το πλοίο φέρεται να τελείωσε τις εργασίες του στη Γερμανία και φημολογείται ότι ετοιμαζόταν για το τελευταίο του ταξίδι σε διαλυτήρια τις Ασίας.

Αναφορές από την Ασία αναφέρουν ότι η Genting’s Dream Cruises συνέχιζε να εμφανίζει διαθέσιμες κρουαζιέρες στον ιστότοπό της για τα πλοία της που εκτελούν δρομολόγια από τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, το Χονγκ Κονγκ έχει επιβάλει αυστηρότερες ταξιδιωτικές απαιτήσεις που οδήγησαν στην ακύρωση των κρουαζιέρων μέχρι τον Φεβρουάριο. Η Dream Cruises είχε επίσης ξεκινήσει και πάλι τις δραστηριότητές της σε όλη την Ταϊβάν με ένα από τα κρουαζιερόπλοια της στο τέλος του έτους.

Διαβάστε ακόμα