Πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου: Οι κολοσσοί εξόρυξης πετρελαίου και οι μεγαλύτερες περιοχές άντλησης πετρελαίου στον κόσμο [video]

Ο κατάλογος των εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου, μπορεί να περιλαμβάνει χιλιάδες ονόματα. Μόνο ο κατάλογος των εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου ανοιχτής θαλάσσης αποτελείται από περισσότερες από 5.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου λειτουργούν σε πολλές περιοχές, με πολλούς τομείς δραστηριότητας σε κάθε μία.

Ο κατάλογος των μεγαλύτερων κολοσσών εξόρυξης πετρελαίου, ξεκινάει φυσικά με την British Petroleum (BP), τη Shell, την Exxon-Mobile, τη Chevron, τη Halliburton, τη Baker Hughes, τη Cenergy, τη BHP Billiton, τη Bechtel, τη SGF GlobalWeatherford, τη Terra Nova, την Gazprom. Ο κατάλογος των περιοχών και των τομέων δραστηριοτήτων τους αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Οι μεγαλύτερες περιοχές άντλησης πετρελαίου στον κόσμο βρίσκονται στη Μέση Ανατολή (Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Αφρική (Νιγηρία, την Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική, Γκάνα), την Ασία (Ρωσία, το Καζακστάν, την Τουρκία, την Ινδία, την Κίνα, τη Μαλαισία), Νότια Αμερικής (Βενεζουέλα, Βραζιλία, Αργεντινή, Ισημερινός), την Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Νορβηγία, Ολλανδία), Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, και φυσικά, τη Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό). Ο Κόλπος του Μεξικού είναι μια νέα ανθηρή περιοχή γεώτρησης πετρελαίου, αν και επί του παρόντος βρίσκεται υπό διαδικασία διαμόρφωσης, με δύο κύρια πεδία εξόρυξης.

Η ζωή σε μια εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Το μεγαλύτερο πεδίο γεώτρησης πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική είναι North Slope Operations της Αλάσκας, που παράγει περίπου το 3% του συνολικού πετρελαίου που καταναλώνεται στην Αμερική.

Ακολουθεί μια συνοπτική λίστα των μεγάλων υπεράκτιων εταιρειών γεώτρησης πετρελαίου (με αλφαβητική σειρά, όπου D σημαίνει Drilling). Υπάρχουν επίσης πολλές μικρότερες εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, που εργάζονται ως ανάδοχοι, και ενοικιάζουν τις υπηρεσίες τους σε μεγαλύτερες εταιρείες:

Abbot Group,Acteon,Akita D,Atoka,Atwood Oceanics
Baker Hughes
China Oilfield Services,
Dawn Trucking,Diamond Offshore,Dolphin D
Egyptian D Company
Franklin Howard Int,Frigstad Offshore
Geoservices, GlobalSantaFe, Global Marine D
IKM Subsea Design
Japan D Co
KCA Deutag D
Nabors Industries,National D Services, Neptune D
Pajak Engineering,Prosafe ASA
Schlumberger,Stena D
Tesco D,Transocean

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα time-lapse βίντεο της κατασκευής μιας πλατφόρμας εξόρυξης πετρελαίου:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=303&v=LNwmV1ubvY8

>

Διαβάστε ακόμα