Φωτογραφίες με το πλοίο Madrid Bridge που έχασε 60 κοντέινερ στον Ατλαντικό ωκεανό

Μετά την άφιξη στο αγκυροβόλιο του Τσάρλεστον αργά την Τετάρτη με περίπου 80 εμπορευματοκιβώτια να έχουν πέσει στο κατάστρωμα, το πλοίο Madrid Bridge, σύμφωνα με το AIS, βρίσκεται τώρα και πάλι εν πλω στα ανοικτά των ακτών της Τζόρτζια.

Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ενώ το πλοίο βρισκόταν ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του Τσάρλεστον φαίνονται ξεκάθαρα τα κοντέινερ που έχουν πέσει στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στις 19 Ιανουαρίου από την διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου Ocean Network Express, το σχέδιο ήταν το Madrid Bridge να ελλιμενιστεί στον τερματικό σταθμό Hugh K. Leatherman του λιμένα του Τσάρλεστον μετά από επιθεώρηση και αξιολόγηση της κατάστασης του πλοίου.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του πλοίου εκεί, αναμενόταν να ξεφορτώσει τα κοντέινερ που έχουν υποστεί ζημιές και τυχόν εμπορευματοκιβώτια που προορίζονταν για το λιμάνι του Τσάρλεστον.

Μετά όμως την άφιξη στο αγκυροβόλιο αργά την Τετάρτη, φαίνεται ότι το σχέδιο άλλαξε. Το AIS από το πρωί της Παρασκευής δείχνει το πλοίο να είναι “Underway Using Engine” με ταχύτητα 6,3 κόμβων .

Μέχρι στιγμής έχει γίνει ενημέρωση από την εταιρεία ONE και το AIS του πλοίου εξακολουθεί να δείχνει σαν προορισμό το Τσάρλεστον, με την άφιξη να αναμένεται στις 23 Ιανουαρίου.

Όπως έχουμε αναφέρει, το Madrid Bridge έχασε περίπου 60 κοντέινερ στη θάλασσα και άλλα 80 έπεσαν στο κατάστρωμα κατά τη διέλευση του από τον Ατλαντικό Ωκεανό, και ενώ βρισκόταν εν πλω από την Σιγκαπούρη με προορισμό τη Νέα Υόρκη στις 7 Ιανουαρίου.

Αντί να κατευθυνθεί προς τη Νέα Υόρκη όπως είχε προγραμματιστεί, το πλοίο κατευθύνθηκε προς το Τσάρλεστον, παρακάμπτοντας τα προγραμματισμένα λιμάνια του Norfolk, της Virginia και Savannah και της Georgia.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για το περιστατικό του Madrid Bridge

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα