Η Διώρυγα του Σουέζ αυξάνει τα τέλη διέλευσης των πλοίων

Ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) Osama Rabieh δήλωσε στο Arabiya TV τη Δευτέρα ότι η αύξηση κατά 6% στα τέλη διέλευσης για το κανάλι από τον Φεβρουάριο θα ενισχύσει τα ετήσια έσοδα κατά 400 εκατομμύρια δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Rabieh είπε επίσης ότι η SCA σχεδιάζει να προσφέρει οικονομικά κίνητρα για τα πλοία που ακολουθούν φιλικά προς το περιβάλλον πρότυπα.

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε τα πλάνα της τον Νοέμβριο για την αύξηση των τελών διέλευσης κατά 6% από τον Φεβρουάριο. Η αύξηση των τελών διέλευσης θα ισχύει για όλους τους τύπους πλοίων με εξαίρεση τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία μεταφοράς LNG.

Η αύξηση των τελών έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο αφότου το Ever Given προσάραξε και μπλόκαρε ένα από τα πιο σημαντικά περάσματα πλοίων του κόσμου για έξι ημέρες τον Μάρτιο του 2021.

Τη στιγμή της ανακοίνωσης, ο Rabea είπε ότι η στρατηγική τιμολόγησης λαμβάνει υπόψη τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και θα διασφαλίσει ότι η πλωτή οδός μπορεί να διατηρήσει τις υπηρεσίες πλοήγησης διατηρώντας παράλληλα το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα σε σύγκριση με εναλλακτικές διαδρομές.

Διαβάστε ακόμα