Η ταινία «Captain Phillips» υποψήφια για έξι όσκαρ

captain_phillips_upopshfia_gia_exi_oskar_

Η ταινία blockbuster “Captain Phillips” είναι συνολικά υποψήφια για 6 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία για όσκαρ καλύτερης Ταινίας και για όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον πρωτοεμφανιζόμενο Σομαλό ηθοποιό που έπαιξε τον αρχηγό των πειρατών, Muse.

Ο “Captain Phillips”, σε σκηνοθεσία Paul Greengrass και με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο και αφηγείται την ιστορία της πειρατείας του Maersk Alabama το 2009 στον Ινδικό Ωκεανό και την επακόλουθη απαγωγή του καπετάνιου, Richard Phillips.

Εντύπωση προκαλεί η ανάδειξη του Barkhad Abdi, στην κατηγορία καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για το ρόλο του ως Μούσα, του ηγέτη της ομάδας των Σομαλών πειρατών που κατέλαβαν το MV Maersk Alabama. Γεννημένος στη Σομαλία και μεγαλωμένος στην Υεμένη, ο Abdi μετακόμισε στις ΗΠΑ ως έφηβος και ζούσε και εργαζόταν ως οδηγός λιμουζίνας στη Μινεσότα όταν έλαβε μέρος στο casting για το ρόλο, που ήταν η παρθενική του δουλειά ως ηθοποιός.

Ο Τομ Χανκς, από την άλλη, δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για το ρόλο του ως Captain Richard Phillips.

Η ταινία συνολικά προωθεί την εικόνα ενός ισχυρού Αμερικάνικου Ναυτικού Στόλου και έχει κερδίσει αρκετές ευνοϊκές κριτικές στις ΗΠΑ.

“Το θάρρος που επέδειξαν ο Captain Phillips και το πλήρωμά του κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας τους είναι ένα λαμπρό παράδειγμα των γενναίων Αμερικάνων ναυτικών που λαμβάνουν την καλύτερη εκπαίδευση στον κόσμο”, δήλωσε ο Tom Allegretti, πρόεδρος της Αμερικανικής Ναυτικής Συνεργασίας. “Οι ναυτικοί των ΗΠΑ συνεχώς προετοιμάζονται για διάφορες επιχειρησιακές προκλήσεις και είναι αφοσιωμένοι στα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και προστασίας. Όταν πρόκειται για την παγκόσμιας κλάσης εκπαίδευση της Αμερικής Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Captain Phillips και το πλήρωμά του είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση”, πρόσθεσε.

Ο “Captain Phillips ” έλαβε επίσης τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (καλύτερου ανδρικού δραματικού ρόλου, β’ ανδρικού δραματικού ρόλου, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης ταινίας), αλλά δεν κατάφερε να πάρει στο σπίτι κανένα βραβείο την περασμένη Κυριακή.

Δείτε το trailer της ταινίας

Δείτε εδώ την ταινία Captain Phillips με Ελληνικούς υπότιτλους!

Διαβάστε ακόμα