Η Euroseas επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα στα 9 containerships

Η εισηγμένη στο NASDAQ, ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd. του Αριστείδη Πίττα, προχώρησε σε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο επιπλέον πολύ αποδοτικών σε κατανάλωση καυσίμου -eco design feeder containerships μεταφορικής ικανότηατς 2.800 teu το καθένα στα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard Co της Νότιας Κορέας.

Τα δύο νεότευκτα, αξίας περίπου 86 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2024.

Η παραγγελία ακολουθεί δύο αδελφάκια που παρήγγειλε η Euroseas Ltd. τον Ιούνιο του 2021, για περίπου 76 εκατομμύρια δολάρια, και άλλα δύο πλοία και τον Ιανουάριο του 2022, για 85 εκατομμύρια δολάρια. Η Euroseas Ltd.έχει επίσης βάλει παραγγελίες για τη ναυπήγηση τριών εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 1.800 κουτιών το καθένα.

Ο Αριστείδης Πίττας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία δύο επιπλέον πλοίων σύγχρονης οικολογικής σχεδίασης 2.800 teu σε μία από τις κορυφαίες ναυπηγικές εταιρείες στον κόσμο. Οι τρέχουσες συμβάσεις μαζί με τις παραγγελίες που δώσαμε προηγουμένως φέρνουν το ναυπηγικό μας πρόγραμμα σε εννέα πλοία και ενισχύουν την παρουσία μας στον τομέα των μεγάλων τροφοδοτικών εμπορευματοκιβωτίων.»

Διαβάστε ακόμα