Η γαλλική τεχνολογία αιολικής πρόωσης πλοίων προχωράει ένα βήμα μπροστά

Η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης αιολικής πρόωσης Airseas έχει κάνει σημαντικές προόδους σχετικά με το αυτοματοποιημένο συστήματος kite Seawing, με τις δοκιμές στο roro Ville de Bordeaux της Louis Dreyfus Armateurs.

«Η Airseas έχει πλέον αποδείξει ότι το σύστημα αιολικής πρόωσης λειτουργεί όπως είχε προγραμματιστεί, παρέχοντας τα πρώτα αποτελέσματα που θα συμβάλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών του πλοίου», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Οι συνεχιζόμενες θαλάσσιες δοκιμές πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των εμπορικών δραστηριοτήτων του πλοίου μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Οι επόμενες φάσεις των θαλάσσιων δοκιμών θα επικεντρωθούν στη δοκιμή δυναμικής πτήσης, η οποία θα επιτρέπει στον πανί να μεγιστοποιήσει την ελκτική ισχύ του, καθώς και στη συλλογή δεδομένων απόδοσης και στη ρύθμιση του αυτοματοποιημένου συστήματος.

Η Airseas είπε ότι τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Νάντ το 2026 βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αύξηση της δυνατότητες της με σκοπό να καλύψει τη ζήτηση για το σύστημα kite της, το οποίο έχει επίσης υποστηριχθεί από την ιαπωνική εταιρεία K Line, σε μια 20ετή συμφωνία για 51 εγκαταστάσεις.

Ο Vincent Bernatets, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Airseas, σχολίασε: «Αυτό το τελευταίο ορόσημο είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τις ομάδες τόσο στο πλοίο όσο και στην ξηρά, που εργάζονται ακούραστα για να κάνουν αυτό το καινοτόμο σύστημα πραγματικότητα. Τώρα προχωράμε με την σιγουριά ότι το Seawing λειτουργεί όπως έχει προγραμματιστεί και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προχωρήσουμε τις δοκιμές και θα βελτιώσουμε την απόδοση του kite τις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Διαβάστε ακόμα