Η Β’ Γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ

pemen_Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 10.30 διεξάγεται η γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, στα γραφεία της Ένωσης, Μπουμπουλίνας 21.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Η Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ για το 2015, πραγματοποιείται σε περίοδο εφαρμογής των πρόσθετων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου, επιτίθεται στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, του κοινωνικού εταιρισμού, του συντεχνιασμού, καλλιεργούν τους μύθους ότι «τα μέτρα δεν μας πιάνουν», «μόνος μου θα βρω την λύση».
Η σφοδρότητα της επίθεσης στο σύνολο των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων για την υποτίμηση της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, επιβεβαιώνουν τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Ή με το κεφάλαιο ή με τον λαό. Απαιτείται οργάνωση και αγώνας ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου, που συντηρεί, αναπαράγει και υποβαθμίζει την θέση των εργαζομένων για να αυξάνουν την κερδοφορία του.
Η πρόταση της ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ στην ΠΝΟ, υλοποιήθηκε με δύο 48ωρες απεργίες, αποχή του ΚΕΣΕΝ/Μηχ. και μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Εφοπλιστές, κυβέρνηση καλλιεργούν συγχύσεις, αυταπάτες, την αναμονή, τον ατομισμό, προωθώντας ταυτόχρονα την διάλυση του ΝΑΤ, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την μείωση των συντάξεων, την κατάργηση των ΣΣΕ και διεύρυνση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, συνολικά τους όρους συντήρησης και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης.
Η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ζωή της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων θα επιδεινωθεί.

Φτώχεια και μνημόνια για την εργατιά
κέρδη και προνόμια για τ’ αφεντικά

Συνεχίζουμε οργανωμένα, σχεδιασμένα, να κλιμακωθεί ο αγώνας. Οι νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι προ των πυλών.
Άμεσα μπαίνει το καθήκον της απάντησης με νέα απεργία για τα αντιασφαλιστικά μέτρα και συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης.
Να σημάνει γενικός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές. Η οργάνωση της απεργίας να γίνει υπόθεση όλων μας.
Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε καμιά ανοχή και αναμονή σε καμιά κυβέρνηση.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Η μαζική παρουσία μας στην Γ.Σ της ΠΕΜΕΝ στις 2 Δεκέμβρη, είναι καθοριστική συμβολή στην καλύτερη οργάνωση και στο σχεδιασμό της δράσης μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών είναι πάνω απ’ όλα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα