Η Hyundai Heavy χωρίζεται σε έξι διακριτές επιχειρήσεις από το 2017

hyundai_split

Η Hyundai Heavy Industries, μία από τις 3 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες της Νότιας Κορέας, σχεδιάζει να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων της μέσω του χωρισμού της σε έναν αριθμό διακριτών εταιρειών κατά τον επόμενο χρόνο.

Επιχειρώντας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να βελτιώσει την οικονομική της θέση, η εταιρεία αναμένετει να χωριστεί σε έξι ξεχωριστες εταιρείες με τα ακόλουθα αντικείμενα: ναυπηγικής-παράκτιων επιχειρήσειων-μηχανολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών επιχειρήσεων, κατασκευαστικού εξοπλισμού, ανανεώσιμης ενέργειας, ρομποτικής και παροχής υπηρεσιών.

Η κίνηση αυτή, που εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδίου αυτο-διάσωσης της εταιρείας, αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το πρώτο μισό του 2017.

Έπειτα από μια σειρά δραστικών αναδιαρθρωτικών μέτρων, η Hyundai Heavy Industries επέστρεψε στην κερδοφορία κατά το πρωτο τρίμηνο του 2016, μετά από 9 συναπτά τρίμηνα καταγραφής ζημιών.

Η εταιρεία κατάφερε να παραμείνει κερδοφόρα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, καθώς κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 334,4 δις won, έναντι καθαρών ζημιών 617,6 δις won την ίδια περίοδο το 2015.

Οι πωλήσεις της εταιρείας, παρ’ όλα αυτά, μειώθηκαν κατά 19% για το τρίμηνο, φτάνοντας τα 8,8 τρις won από 10,9 τρις won κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Τα καθαρά κέρδη για το εννεάμηνο ανήλθαν στα 971,1 δις won, έναντι καθαρών ζημιών 985,1 δις won την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Διαβάστε ακόμα