Η Σιγκαπούρη επεξεργάζεται πρωτόκολλο για τον εμβολιασμό ναυτικών ποντοπόρων πλοίων

Προβλέπεται ότι ο εμβολιασμός των ναυτικών των ποντοπόρων πλοίων στη Σιγκαπούρη θα μπορούσε να συνδυαστεί με το πρωτόκολλο που ισχύει για τις αλλαγές πληρωμάτων, το οποίο λειτουργεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο

Η Σιγκαπούρη έχει ήδη εμβολιάσει εργαζόμενους πρώτης γραμμής στις ναυτιλιακές και λιμενικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία που λειτουργούν στα λιμάνια της Σιγκαπούρης, όπως ρυμουλκά και δεξαμενόπλοια πετρέλευσης .

«Η επόμενη κίνησή μας είναι να στηρίξουμε τις διεθνείς προσπάθειες εμβολιασμού των ναυτικών των ποντοπόρων πλοίων που πλέουν σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Chee Hong Tat, Υπουργός Εξωτερικών και Μεταφορών της Σιγκαπούρης, στο διαδικτυακό σεμινάριο Διεθνούς Εμπορίου Ναυτιλίας (ICS) την Τετάρτη.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι ο εμβολιασμός θα παράσχει και ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας για τους ναυτικούς και θα επιτρέψει στα λιμάνια να παραμείνουν ανοιχτά και τα πλοία να συνεχίσουν να απρόσκοπτα .

Ωστόσο, τα εμβόλια για τους ναυτικούς των ποντοπόρων πλοίων θα πρέπει να είναι ξεχωριστά από αυτά που έχει στην διάθεση της η χώρα και θα πρέπει να διασφαλιστούν από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) ή τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τα εμβόλια θα μπορούσαν να διαφέρουν από αυτά που έχουν εγκριθεί από τις τοπικές αρχές για χρήση στη Σιγκαπούρη. Προς το παρόν μόνο τα εμβόλια Pfizer και Moderna έχουν εγκριθεί. Η Σιγκαπούρη δεν έχει εγκρίνει τη χρήση του εμβολίου μονής δόσης Johnson & Johnson για παράδειγμα, που θεωρείται ως το πιο κατάλληλο για ναυτικούς για ευνόητους λόγους.

Προβλέπεται ότι ο εμβολιασμός των ναυτικών των ποντοπόρων πλοίων στη Σιγκαπούρη θα μπορούσε να συνδυαστεί με το πρωτόκολλο που ισχύει για τις αλλαγές πληρωμάτων, το οποίο λειτουργεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού αναπτύσσεται σε παρόμοια γραμμή.

«Η ναυτιλιακή μας ένωση, ο φορέας λιμένος και τα ναυτιλιακά σωματεία επεξεργάζονται επί του παρόντος το πρωτόκολλο των μαζί με την Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης με βάση την παραπάνω προσέγγιση», δήλωσε ο υπουργός Chee.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να βρούμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό πρωτόκολλο εμβολιασμού για τους ναυτικούς».

Οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρχίσει να δίνουν την δυνατότητα στον εμβολιασμό ναυτικούς ποντοπόρων πλοίων, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό από τη βιομηχανία, με την πλειονότητα των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού των χωρών για τους ναυτικούς να βρίσκονται ακόμη σε αρχικά στάδια.

Μέχρι στιγμής, καμία ασιατική χώρα δεν έχει αρχίσει να παρέχει εμβολιασμούς στους ναυτικούς. Ο Bjorn Hojgaard είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών του Χονγκ Κονγκ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Anglo-Eastern Univan Group και πρόσφατα κάλεσε το Χονγκ Κονγκ να παράσχει επιπλέον εμβόλια Covid-19 σε ναυτικούς

Γράφοντας στο South China Morning Post, ο Hojgaard σημείωσε ότι το Χονγκ Κονγκ ήταν στην πλεονεκτική θέση να διαθέτει περισσότερο αριθμό εμβολίων από όσο χρειαζόταν.

«Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, υπάρχουν περιορισμοί στην πώληση ή τη δωρεά των εμβολίων του σε άλλα μέρη λόγω των διατάξεων των συμφωνιών αγοράς. Αντί να αφήσει έναν τόσο πολύτιμο πόρο να χαθεί, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αυτά τα πλεονάζοντα εμβόλια πριν από τη λήξη τους, προσφέροντάς τα σε ναυτικούς ποντοπόρων πλοίων που φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ», είπε.

Διαβάστε ακόμα