ΚΕΣΕΝ: Το μόνιμο πρόβλημα των ναυτικών στο ξέμπαρκο…

Είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος όλων μας όταν γυρίζουμε σπίτι μας για να ξεκουραστούμε. Η απογοήτευση που μας προξενεί το άκουσμα της λέξεις ΚΕΣΕΝ είναι απερίγραπτη. Φυσικά δεν αναφέρομαι στους καθηγητές, οι οποίοι (οι περισσότεροι εξ αυτών) είναι ήρωες που καταφέρνουν και εργάζονται σε τέτοιες συνθήκες, αναφέρομαι όμως στην οργάνωση που υπάρχει.

Αν κάποιος θελήσει να πάει να παρακολουθήσει τα μαθήματα για το ECDIS, θα πρέπει να περιμένει 3-4-5 ή και περισσότερους μήνες για να καταφέρει να γραφτεί! Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα σεμινάρια. Δηλαδή ο ναυτικός, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει τα συγκεκριμένα σεμινάρια, τι μπορεί να κάνει; Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος επιτέλους. Και δεν μιλάω εκ του ασφαλούς. Και εμείς στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

-Μήπως θα πρέπει να πάει να φιλήσει κατουρημένες ποδιές, μπας και καταφέρει και «χωθεί» στα σεμινάρια;

-Mήπως θα πρέπει να το κανονίζουν οι ναυτιλιακές εκ των προτέρων; αν και δεν μου μοιάζει και ιδανικό.

-Μήπως θα πρέπει να καθίσει 10 μήνες άνεργος και χωρίς κανένα εισόδημα μόνο και μόνο για το ΚΕΣΕΝ;

-Μήπως θα πρέπει να τα παρατήσει τελείως και να προστεθεί στους χιλιάδες άνεργους;

Μήπως, λέω μήπως… θα ήταν καλύτερο αυτοί που παρακολουθούν τους κύκλους (για Πλοιάρχους β’ Μηχανικούς β΄κ.τ.λ.) θα ήταν καλύτερο να έχουν την δυνατότητα να μπορούν μέσα στα μαθήματα τους να παρακολουθούν και κάποια σεμινάρια, ώστε να αποσυμφορίζετα η όλη κατάσταση; Μήπως θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει οργάνωση τέτοια ώστε να εξυπηρετείτε πάνω από όλα ο ναυτικός; Π.Χ δεν είναι υπερβολικό κάποιος που παρακολουθεί τον εισαγωγικό κύκλο του πλοιάρχου β’ να παρακολουθεί 60-70 ώρες αγγλικά; Μήπως είναι υπερβολικό να διδάσκετε ένας αυριανός υποπλοίαρχος ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ;
«Χαζές» σκέψεις κάνω αλλά όποιος μπαρκάρει νομίζω πώς αυτά τα καταλαβαίνει. Τα ίδια φυσικά ισχύουν και για τους μηχανικούς.

Είναι κουραστικό και απάνθρωπο να ξεμπαρκάρεις και να πρέπει να σπαταλήσεις στο ΚΕΣΕΝ δύο με δυόμισι μήνες για κύκλο και σεμινάρια, ενώ θα μπορούσες μέσα σε διάστημα ενάμισι μήνα να τελειώσεις και τον κύκλο σου και κάποια σεμινάρια που θα πρέπει να παρακολουθήσεις.

Τα προβλήματα του ΚΕΣΕΝ είναι πολλά και τεράστια. Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ και ΕΔΩ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Κανείς όμως δεν έχει μιλήσει για το πρόβλημα που προανέφερα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι θα μηνύσει όσους τον συκοφαντούν. Έχει την δυνατότητα να το κάνει. Εμείς όμως ποιον θα μηνύσουμε για όλα αυτά; Σίγουρα όχι πολιτικούς και υπουργούς… Αυτοί άλλωστε έχουν ασυλία

Ας κοιτάξουν λοιπόν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κοσμάκης και ας αφήσουν τις απειλές. Όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο θα μάθεις να δέχεσαι και κριτική, που πολλές φορές (κακώς) θα είναι και άδικη. Εμείς άλλωστε που αντιμετωπίζουμε το «άδικο» στην καθημερινότητα μας τι πρέπει να κάνουμε;

Καλή χρονιά σε όλους

c.o.

Διαβάστε ακόμα