Κρατούνται ο καπετάνιος και το πλήρωμα του ελληνικού πλοίου στην Κίνα (video)

fishing_boat_ningbo
Η Διεύθυνση Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας του Ningbo επιβεβαίωσε, μετά την προανάκριση που διενέργησε, ότι το με σημαία Μάλτας πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην Catalina, που ανήκει στην ελληνική DryShips, συγκρούστηκε με το κινέζικο αλιευτικό σκάφος Lu Rong Yu 58398.

Οι Κινέζικες αρχές ζητούν την περαιτέρω συνεργασία της ιδιοκτήτριας εταιρείας ώστε να συνεχιστούν οι ανακρίσεις γύρω από τη σύγκρουση που οδήγησε στον θάνατο δύο ναυτικών και σε 17 αγνοούμενους. Σε 20 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων ο καπετάνιος, έχει απαγορευθεί ο απόπλους και κρατούνται στη Nigbo.

Μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Catalina θεωρήθηκε αρχικά ύποπτο ότι προσπάθησε να εγκαταλείψει το σημείο της σύγκρουσης.

Το αλιευτικό σκάφος, Lu Rong Yu 58398 ανατράπηκε αφού συγκρούστηκε με το Catalina περίπου 80 ναυτικά μίλια στα ανοιχτά της Ningbo.

Δύο από τους ψαράδες διασώθηκαν από καΐκια που βρίσκονταν στην γύρω περιοχή, αλλά πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο. Οι διασωστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων έξι σκαφών του ναυτικού, έχουν να αντιπαλέψουν τις κακές καιρικές συνθήκες και την χαμηλή ορατότητα.

Σε ένα άλλο περιστατικό, το Σάββατο, άλλοι 14 ναυτικοί από δύο αλιευτικά σκάφη εξαφανίστηκαν στα παράκτια νερά κοντά στο νησί Haiyang, κοντά στο Dalian, όταν δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το Safmarine Maru και το Northern Jasper συγκρούστηκαν περίπου 120 ναυτικά μίλια ανατολικά της Ningbo.

Διαβάστε επίσης: Μπλεγμένο σε τραγικό ναυάγιο στην Κίνα πλοίο της DryShips

Διαβάστε ακόμα