Κρούσματα θετικά στον COVID-19 βρέθηκαν σε Νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο

Τουλάχιστον 10 κρούσματα θετικά στον COVID-19 εντοπίστηκαν μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου της Norwegian Cruise Line που πρόκειται να δέσει στη Νέα Ορλεάνη ανακοίνωσε αργά το Σάββατο το Υπουργείο Υγείας της Λουιζιάνα. Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν πάνω από 3,000 επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway, που ανήκει στη Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, αναχώρησε από τη Νέα Ορλεάνη για μια εβδομαδιαία κρουαζιέρα στις 28 Νοεμβρίου πιάνοντας σε λιμάνια στο Μπελίζ, την Ονδούρα και το Μεξικό, ανέφερε η υπηρεσία υγείας.

«Το NCL τηρεί τα κατάλληλα πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης», ανέφερε σε tweet. Το πλοίο αναμενόταν να φτάσει στη Νέα Ορλεάνη το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το δρομολόγιό του.

Όλοι οι επιβαίνοντες θα υποβληθούν σε εξετάσεις για τον COVID-19 πριν από την αναχώρηση και θα λάβουν καθοδήγηση μετά την έκθεση και την καραντίνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Τα άτομα που θα βρεθούν θετικά στον COVID-19 είτε θα ταξιδέψουν στα σπίτια τους είτε θα απομονωθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, ανέφερε η υπηρεσία υγείας.

Διαβάστε ακόμα