Λιμενικοί έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών

limeniko_soma_Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκδήλωση της Ένωσής μας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», με θέμα «Ημέρα ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών».

Κατά την εκδήλωση ενημερωθήκαμε από τον κ. Γραφάκο Στέλιο, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδιατρικής Αιματολογίας, Διευθυντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για τη «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών/Αιμοποιητικών Κυττάρων», από την κα Καραφυλλίδου Παναγιώτα, Κοινωνική Λειτουργό, Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την κα Παϊσιου Άννα, Αιματολόγο στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία και στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη», για τη σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς Μυελού των Οστών και μας μετέφεραν μηνύματα ζωής μέσα από την εμπειρία της μεταμόσχευσης.

Οι ιστορίες συνανθρώπων μας οι οποίοι βγήκαν νικητές με τη βοήθεια και την αλληλεγγύη ατόμων που ούτε καν γνώριζαν, μας συγκλόνισαν.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης πολλοί συνάδελφοί μας συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία και έδωσαν στοματικό επίχρισμα (σάλιο) για την ένταξή τους στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Έτσι λοιπόν, από χθες, η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» έγινε πιο «πλούσια» κατά 60 νέους εθελοντές δότες, αυξάνοντας τις ελπίδες για όσους το έχουν ανάγκη.
Τόσο οι νέοι εθελοντές Λιμενικοί όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι υποσχεθήκαμε να σταθούμε αρωγοί στο έργου του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκε ο Δντης κ. ΥΝΑΝΠ κ. Καμπόλης Οδυσσέας εκπροσωπώντας τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα Θεόδωρο.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για ακόμη μια φορά σε ένα κάλεσμα ενημέρωσης και αλληλεγγύης, αλλά και όσους ήθελαν, αλλά λόγω διαφόρων παραγόντων δεν κατάφεραν να έρθουν.

Διαβάστε ακόμα