«Μάχη» μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων πλοιοκτητών για αγορά μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων

Η αγορά μεταχειρισμένων φορτηγών πλοίων μεταφορά χύδην φορτίου συνεχίζουν να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα και δεν δείχνει κάποια σημάδια μείωσης. Οι Έλληνες και οι Κινέζοι πλοιοκτήτες δίνουν μάχη για το ποιοι θα βρεθούν στην πρώτη θέση ως αγοραστές.

Τα δεδομένα από την Allied Shipbroking δείχνουν ότι Έλληνες πλοιοκτήτες αγόρασαν 133 φορτηγά πλοία χύδην φορτίου φέτος, και βρέθηκαν κάτω από τους Κινέζους πλοιοκτήτες οι οποίοι πρόσθεσαν στο στόκο τους τρία περισσότερα πλοία.

Ο πιο δημοφιλής τύπος πλοίου προς πώληση συνεχίζουν να είναι τα πλοία panamaxes. 175 αγοραπωλησίες αυτού του τύπου έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής φέτος, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να κυμαίνεται στα 9 χρόνια.

Οι Ιάπωνες πλοιοκτήτες είναι κορυφαίοι πωλητές. Την περασμένη εβδομάδα, το 9 χρόνων ιαπωνικό φορτηγό πλοίο Toyohashi μεταφορικής ικανότητας 78.000 dwt, έλαβε σχεδόν δέκα προσφορές και πωλήθηκε τελικά για 22 εκατομμύρια δολάρια. Πηγές λένε ότι ο αγοραστής ήταν Έλληνας πλοιοκτήτες, ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας με φορτηγά πλοία

Διαβάστε ακόμα