Με αμείωτους ρυθμούς αναπτύσσεται η βιομηχανία της κρουαζιέρας

cruise_ships_growthΗ βιομηχανία της κρουαζιέρας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από την κρίση αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, με σχεδόν 24 εκατομμύρια επιβάτες να αναμένεται να πλεύσουν το 2016, μια εντυπωσιακή αύξηση από τα 15 εκατομμύρια μόλις 10 χρόνια πριν (2006).

Η Διεθνής Ενωση Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association – CLIA) ανακοίνωσε στις προβλέψεις της για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας το 2016 ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας προγραμματίζουν να βάλουν σε λειτουργία 27 νέα υπερωκεάνια, ποταμίσια και ειδικού σκοπού πλοία για το 2016, κάνοντας μια συνολική επένδυση ύψους άνω των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο σε ότι αφορά τα υπερωκεάνια.

Επιπλέον, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αντιμετωπίζουν και μια υψηλότερη ζήτηση για ταξίδια κρουαζιέρας. Οκτώ στις δέκα ταξιδιωτικές εταιρείες μέλη της CLIA δήλωσαν πως αναμένουν αύξηση στις πωλήσεις κρουαζιέρας το 2016 σε σχέση με πέρυσι.

“Σε μια προσπάθεια να κάνει την κρουαζιέρα την καλύτερη διαθέσιμη εμπειρία διακοπών απ’ όλες, η βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματικά μια κρουαζιέρα για κάθε ταξιδιωτικό στυλ και πορτοφόλι”, δήλωσε ο Cindy D’Aoust, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της CLIA.

“Με τη δημιουργία μοναδικών πλοίων, νέων εμπειριών και την πρόσβαση σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο, η εξέλιξη, η γοητεία και η αξία του ταξιδιού κρουαζιέρας συνεχίζει να τροφοδοτεί τη συνολική ανάπτυξη της βιομηχανίας”.

Η βιομηχανία κρουαζιέρας δημιουργεί επίσης ένα σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο με τις δαπάνες της να δημιουργούν 119,9 δισ. δολάρια στο σύνολο της παραγωγής παγκοσμίως, υποστηρίζοντας 939.232 εργαζόμενους (ισοδύναμους με πλήρη απασχόληση) που κέρδισαν 39,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το 2014, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του CLIA.

Με βάση τις προβλέψεις, η Καραϊβική εξακολουθεί να είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός με μερίδιο 33,7% στις προβλέψεις χωρητικότητας, ακολουθούμενη από τη Μεσόγειο με 18,7% και την Ευρώπη με 11,7%.

Για περισσότερες πληροφορίες τσεκάρετε το παρακάτω πληροφοριακό γράφημα (infographic):

cruise_ships_infogr

Διαβάστε ακόμα