Μόνο ο Πρόεδρος της Τουρκίας μπορεί να σταματήσει τις παράνομες και απάνθρωπες δραστηριότητες των δουλεμπόρων

Είναι επιβεβλημένο από το Δίκαιο της Θάλασσας, οι κ.κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λοιποί Υπηρεσιακοί Παράγοντες, να ζητήσουν από τον κ. Πρόεδρο της Τουρκίας και την συνοδεία του, να σταματήσουν τις παράνομες και απάνθρωπες δραστηριότητες των δουλεμπόρων και τον απόπλου των ανασφαλών πλωτών μέσων που αποπλέουν από τις ακτές της Τουρκίας, “these boats should never be allowed to go to sea in the first place”, όπως έχει αναφέρει και ο γραμματέας του ΙΜΟ Koji Sekimizu…

Γνωρίζουμε, όπως και οι Eurorean Commission, European Parliament και Council of the European Union ότι “You draw attention as well to reports from Turkey of official involvement in some of this activity” (επιστολή European Commission 16/02/2016, βλ. φώτο).

Υπάρχουν τρόποι, που μπορούν να μεταφέρουν με ασφάλεια και πολιτισμένα, φθηνά εργατικά χέρια, κατευθείαν από την Τουρκία στα βιομηχανικά κράτη των Ευρωπαίων εταίρων, που τα θέλουν. Είναι οι ίδιοι εταίροι, που τον Μάϊο του 2015 απεφάσισαν να αναλάβουν δράση κατά των δουλεμπόρων, αλλά ουδέν έπραξαν επί εννέα μήνες (και είναι γνωστό τι συνέβη) μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, που ενεργοποιήθηκε το Standing NATO Maritime Group 2.

Είναι οι ίδιοι που έβγαλαν πολλή κακία και κατηγορούσαν την Ελλάδα ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ την SOLAS, αλλά ΔΕΝ συμμετέχουν στο SNMG2 και έκλεισαν τα σύνορα της λεγόμενης ενωμένης Ευρώπης.

Τα Ελληνικά πλοία του Π.Ν. και της ΕΛΛ-ΑΚΤ, ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να αναχαιτίζουν τα ανασφαλή πλωτά μέσα που αποπλέουν από την Τουρκία, μεταφέροντας υποψήφιους ναυαγούς και πνιγμένους.

ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ

Νίκος Πλακάς

Διαβάστε ακόμα