ΔΗΜ.ΑΡ: Να συνεχιστεί η σύνδεση «Κυθήρων-Πειραιά-Αντικυθήρων»

vintzetzos_kornaros_aktoploia_

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση με το γραφείο της οργάνωσης ΔΗΜΑΡ Πειραιά

Συνάντηση πραγματοποίησε η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, με την γραφείο της οργάνωσης ΔΗΜΑΡ Πειραιά, αποτελούμενο από τον γραμματέα Τάσο Πολυζώη και τα μέλη Γιάννη Ρελάκη και Ηλία Τζανετουλάκο. Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το μείζον θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά –Κυθήρων-Αντικυθήρων μετά και την ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που εκτελεί το επιδοτούμενο δρομολόγιο ότι αδυνατεί για οικονομικούς λόγους να το συνεχίσει.

Συμφωνήθηκε πως ακόμα και αν είναι η γραμμή αυτή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για το κράτος δεν είναι δυνατόν να καταργηθεί καθώς το διοικητικό κέντρο των Κυθήρων είναι ο Πειραιάς. Μια εναλλακτική πρόταση, την οποία υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ είναι η διατήρησή της μια φορά την εβδομάδα με ταυτόχρονη ενίσχυση της τοπικής γραμμής που διασφαλίζει τη σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων με τη Πελοπόννησο.

Η χώρα μας δεν είναι μόνον ηπειρωτική αλλά και νησιωτική. Οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι, όπως και όλοι οι νησιώτες, έχουν ίσα δικαιώματα στο μεταφορικό αγαθό όπως και οι υπόλοιποι πολίτες που κατοικούν στην ηπειρωτική χώρα. Η διασφάλιση της σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και τα διοικητικά κέντρα στα οποία υπάγονται είναι προϋπόθεση για να έχουμε βιώσιμα νησιά.

Διαβάστε ακόμα