Νέα πρόσκρουση πλοίου σε γέφυρα αυτοκινητόδρομου στην Αμερική (Βίντεο)

Ακόμη μια πρόσκρουση ενός σκάφους συνέβη σε γέφυρα αυτοκινητόδρομου στην Οκλαχόμα, στον ποταμό Αρκάνσας. Ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε λίγες ώρες αργότερα από την πρόσκρουση.

Το Σάββατο, οι αρχές της Οκλαχόμα ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο νότια του Sallisaw όταν μια φορτηγίδα προσέκρουσε σε μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας.

Μόλις έλαβαν την είδηση του συμβάντος, οι περιπολία έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο South U.S. Highway 59 γύρω στη 1:25 μ.μ. και ανέστειλε την κυκλοφορία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κρατικής περιπολίας Sarah Stewart.

Σημείωσε ότι η γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Αρκάνσας και οδηγεί στη δεξαμενή Robert S. Kerr θα παραμείνει κλειστή μέχρι να μπορέσει να επιθεωρηθεί. Ο Στιούαρτ είπε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς στον αυτοκινητόδρομο ή στη φορτηγίδα.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό τι οδήγησε τη φορτηγίδα να προσκρούσει τη γέφυρα.

Οι συγκρούσεις φορτηγίδων είναι ένα ολοένα και πιο συχνό ατύχημα στις εσωτερικές πλωτές οδούς στις Ηνωμένες Πολιτείες οπού υπάρχουν ισχυρά ρεύματα αλλά και που πραγματοποιούνται ελιγμοί για αποφυγή συγκρούσεων από πλοία που περνούν πολύ κοντά μεταξύ τους.

Η AASHTO, η αμερικανική υπηρεσία προτύπων μεταφορών, έχει αναπτύξει οδηγίες για την αξιολόγηση του κινδύνου ατυχήματος και την πρόληψη ζημιών, και οι κατασκευές γεφυρών που κατασκευάστηκαν από το 1991 πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες.

Η γέφυρα I-59 δεν απέχει πολύ από τη γέφυρα I-40 στο πορθμείο Webbers στην Οκλαχόμα, η οποία κατέρρευσε το 2002 μετά από σύγκρουση φορτηγίδας. Η προηγούμενη τραγωδία σκότωσε 14 άτομα, προκαλώντας μια επανεξέταση της ασφάλειας των γεφυρών σε όλη την πολιτεία.

Διαβάστε ακόμα