Ο Διοικητής των ανταρτών Χούτι καλωσορίζει το πλήρωμα του υπό κράτηση πλοίου RoRo Galaxy Leader (Video)

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης δημοσίευσαν ένα νέο βίντεο, στο οποίο ο διοικητής τους φαίνεται να καλωσορίζει το πλήρωμα του υπό κράτηση πλοίου μεταφοράς αυτοκινήτων Galaxy Leader και να το καθησυχάζει, την στιγμή που επιθεωρεί το πλοίο.

Το Galaxy Leader βρίσκεται υπό την διαχείριση της Ray Car Carriers, η οποία συνδέεται ιδιοκτησιακά με έναν Ισραηλινό Μεγιστάνα. Οι Χούτι απείλησαν ότι θα στοχοποιήσουν ισραηλινά πλοία ή πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, για αντίποινα κατά των επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Το βίντεο δείχνει τον διοικητή να δίνει τα χέρια στο πλήρωμα και να τους λέει ότι είναι καλεσμένοι και ότι μπορούν να ζητήσουν ότι χρειαστούν.

Σε αχαρτογράφητα ύδατα πλέει και πάλι η παγκόσμια ναυτιλία: Πλοία αλλάζουν πορεία και απομακρύνονται από την Ερυθρά θάλασσα

Τα 17 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι Φιλιππινέζοι με το Τμήμα Εργαζομένων των Φιλιππίνων να επικοινωνεί με τις οικογένειές τους για να τους παράσχει βοήθεια.

Τα άλλα 8 μέλη του πληρώματος είναι Μεξικανοί, Ουκρανοί, Ρουμάνοι και Βούλγαροι. Δεν υπάρχουν ισραηλινοί υπήκοοι στο πλοίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Η επιβίβαση και η κατάληψη του πλοίου Galaxy Leader από αντάρτες στην Ερυθρά θάλασσα (Video)

Οι αντάρτες Χούτι έχουν καταστήσει σαφές ότι τα μέλη του πληρώματος δεν πρόκειται να πάθουν κάτι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων Εντουάρντο Χοσέ Ντε Βέγκα.

Στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του πλοίου ηγείται η Ιαπωνία.

Το Galaxy Leader έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Hodeidah, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι και είναι πιο κοντά στις στρατηγικές ναυτιλιακές διαδρομές που περνούν από τα στενά του Hormuz.

Το πλοίο Ro/Ro GALAXY LEADER κατέλαβαν οι αντάρτες Χούτι στην Ερυθρά θάλασσα

Διαβάστε ακόμα