Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση της GasLog με την BlackRock

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συγχώνευση της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας GasLog συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού με την BlackRock, τον επενδυτικό «γίγαντα» της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων. Oι μετοχές της Gas Log στο πλαίσιο του deal θα διαγραφούν από το αμερικανικό χρηματιστήριο. Οι μέτοχοι της ναυτιλιακής εταιρείες ενέκριναν τη συγχώνευση που ήταν προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η ομάδα Global Energy & Power Infrastructure της BlackRock αποκτά όλες τις κοινές μετοχές της GasLog- μη συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν Rolling Shareholders, για 5,80 δολάρια σε μετρητά ανά κοινή μετοχή.

Οι Rolling Shareholders περιλαμβάνουν την Blenheim Holdings Ltd. η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λιβανού και μια θυγατρική κατά 100% του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Black Rock έδωσε 17% παραπάνω από την τιμή κλεισίματος των κοινών μετοχών της GasLog στις 19 Φεβρουαρίου 2021 και 22% από το μέσο όρο της τιμής της μετοχής τις τελευταίες 30 ημέρες.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι Rolling μέτοχοι θα συνεχίσουν να κατέχουν περίπου το 55% των εκκρεμών κοινών μετοχών της GasLog με την ομάδα της BlackRock να κατέχει το υπόλοιπο 45%.

Μια ανεξάρτητη «Ειδική Επιτροπή» συνέστησε ομόφωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο της GasLog να εγκρίνει τη συγχώνευση. «Αυτή η συναλλαγή αποτελεί το επόμενο βήμα για την GasLog, προσφέροντας στους μετόχους ένα άμεσο και σημαντικό premium για τις μετοχές τους -θα κερδίσουν από την υψηλή τιμή πώλησης- σε μία εποχή που στις χρηματιστηριακές αγορές δεν γίνονται πολλές αγοραπωλησίες-πράξεις μετοχών», είχε δηλώσει ο Πήτερ Λιβανός, Πρόεδρος της GasLog.

«Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με την ομάδα GEPIF του BlackRock, ιδανικό συμπλήρωμα της ομάδας διαχείρισης μας, δεδομένης της κοινής αξίας μας για την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την επιχειρησιακή υπεροχή. Η ομάδα GEPIF της BlackRock έχει ένα ιστορικό επιτυχίας στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών όπως η δική μας. Είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοί μας σε υπεράκτιες περιοχές, οι πελάτες και οι σχέσεις δανεισμού θα απολαμβάνουν τα πολλά και ουσιαστικά οφέλη αυτής της συνεργασίας.».

Πηγή: msn.com

Διαβάστε ακόμα