Παραγγελία δέκα ακόμη πλοίων μεταφοράς κοντέινερ από την MSC

Η Mediterranean Shipping Co (MSC), του Τζιανλουίτζι Απόντε, προσέθεσε νέα παραγγελία στο κινεζικό ναυπηγείο Zhoushan Changhong International Shipyard για δέκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου (LNG).

Η εταιρεία τακτικών γραμμών με έδρα την Ελβετία έχει υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή δέκα πλοίων χωρητικότητας 10.300 TEU για παράδοση μεταξύ του δευτέρου εξαμήνου του 2026 και το 2027. Η αξία ναυπήγησης των πλοίων δεν αποκαλύφθηκε ακόμα. Η συμφωνία ανεβάζει το βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας στο εν λόγω ναυπηγείο σε 20 πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι η MSC έχει συνάψει συμφωνία για την κατασκευή δέκα ακόμη πλοίων διπλού καυσίμου (LNG) μεταφορικής ικανότητας 11.500 teu, για παράδοση το 2025 και το 2026 έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

Η MSC έχει ένα μεγάλο βιβλίο παραγγελιών με έως και 60 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου (LNG), μερικά από τα οποία είναι επίσης έτοιμα για αμμωνία. Εν τω μεταξύ, άλλες κορυφαίες εταιρείες liners όπως η Maersk, η CMA CGM και η COSCO έχουν επιλέξει πλοία διπλού καυσίμου LNG, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται η ασφάλεια της αμμωνίας, ως καύσιμο, επί του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα:
Αυτό θα είναι το όνομα του νέου μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο! (video)

Διαβάστε ακόμα